2019-09-28: Wesepe – Lettele (hoofdklasse)

Verslag Lettele

Lettele geeft cadeau weg

De eerste competitie wedstrijd was eindelijk daar. Na een goede voorbereiding was Lettele klaar voor de eerste wedstrijd van het seizoen welke meteen een derby was tegen Wesepe. De meiden waren gezond gespannen en in de voorbespreking werden de laatste afspraken nog even doorgenomen.

Na de warming up en het inschieten van de keeper begonnen we dan eindelijk aan de eerste echte pot van deze competitie. Dat de spanning er op stond werd eigenlijk meteen duidelijk. De eerste aanvallen en snelle breaks leverden balverlies op. Slordig spel wat we nu eigenlijk net niet meer willen. Ze willen zo graag dat ze zichzelf voorbij leken te lopen. De verdediging stond echter prima en met een ruststand van 9-13 in het voordeel van Lettele was er niet echt een moment in de wedstrijd waarin je het idee had dat Lettele in de problemen kwam.

Coach Stege was echter duidelijk in de rust, het slordige spel moest eruit, speel langzamer, neem iets meer je tijd en verspeel de bal niet zo vaak. Dat ging in de tweede helft een stuk beter en we kwamen beter in ons spel. De keepster van Wesepe leek soms een onneembare vestiging en de dames van Lettele gooide zich er stuk op. De spanning moest uit de meiden en het spel gehaald worden en een ingestudeerde vlieger op het juiste moment en perfect aangegooid door Cindy leverde die ontlading op die de meiden nodig hadden. De glimlach kwam weer terug bij de dames en het publiek genoot hoorbaar. Lettele bouwde rustig verder aan hun voorsprong en hield de verdediging op orde.

Met een eindstand van 19-27 hebben we de eerste 2 punten van het seizoen binnen. Een prachtig verjaardagscadeau aldus een trotse coach. De cijfers van de wedstrijd zeiden genoeg, onze verdediging was 10% effectiever en ondanks de uitstekend keepende Wesepe doelvrouw waren de cijfers van onze keepsters toch beter voor elkaar.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen Zwolle. Vorig jaar stond deze wedstrijd garant voor een doelpuntenfestijn. We spelen om 19:30 uur in de Uutvlog te Bathmen.

Jolien 2, Bianca 5, Ilse 9, Maaike 1, Inge 1, Marjolein 4, Anouk 3, Cindy 1, Yara 1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina