2019-09-28: HHZD – Nieuw Heeten (1e klasse)

Verslag HHZD

Helaas geen punten de eerste wedstrijd van het seizoen. Verdiend verloren van een beter Nieuw Heeten. De eerste helft ging gelijk op, maar de tweede helft moesten we onze meerdere erkennen tegen een fit en sterk spelend Nieuw Heeten. We hadden vandaag geen grip op de sterke opbouwers van onzw tegenstander. Een herhaling van de bekerwedstrijd zat er voor ons geen moment in. Niet getreurd, leren van deze wedstrijd en onze punten komen echt nog wel. Volgende week spelen we tegen nieuwkomer in onze klasse Dalfsen.

Verslag Nieuw Heeten

Gisteravond zijn we weer van start gegaan in de competitie, in sporthal Hoogerheyne tegen de dames van HHZD. De bekerwedstrijd voor de zomervakantie verliep daar, evenals de uitwedstrijd vorig seizoen, erg moeizaam. Deze werden beide verloren dus we hadden hier zeker wat recht te zetten. We hebben in de voorbereiding verder goed getraind en geoefend tegen diverse tegenstanders. Kortom; we waren er klaar voor. Aangezien Mirjam en Maaike geblesseerd waren stond Lynn ten Have voor ons klaar op doel. Hoppa.

De wedstrijd begon met een gelijkopgaande stand tot 2-2. Maar vanaf dat moment stond onze dekking goed en werd het voor Heino moeilijk om goede kansen te creëren. Zelf speelden we onze aanvallen met geduld en overtuiging uit wat maakte dat we afstand konden nemen tot 4-10. Vervolgens kregen we even een dipje. Aanvallend werd er te snel of niet zorgvuldig afgerond en ook in de dekking lieten we wat steken vallen. HHZD kon terugkomen tot 11-13, wat tevens de ruststand was.

In de rust werd duidelijk dat we de controle weer terug moesten krijgen, zowel aanvallend als in de dekking. We kunnen zeggen dat dit goed is gelukt. HHZD scoorde eerst, maar vervolgens speelden we stabiel en hadden we onze voorsprong van 6 punten weer te pakken. Heino probeerde nog enigszins grip te krijgen op onze aanvallen door middel van mandekking, dit had echter weinig effect. Met nog een aantal breaks en een benutte 7 meter van Birthe stond er uiteindelijk een stand van 18-30 op het scorebord. YES!

Een goede start van de competitie, welke ons veel vertrouwen geeft! Supporters bedankt voor jullie steun, Martin Lamers voor het twitteren en André ten Have voor de lekkere taart!

Volgende week zaterdag spelen we tegen CVO, een voor ons nieuwe ploeg. Wij hebben er alweer zin in. 19:30 uur, Sporthal de Belte. Tot dan!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina