19-01-2019: Haarle – HHZD (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle

Verslag Haarle

Sterk einde beslist snel duel tegen hhzd (32-24)

De mooie wedstrijd vorige week had ook iets negatiefs opgeleverd. Seline, die de laatste wedstrijden ijzersterk speelde en bepalend was in onze winstpartijen, had daar een spierscheuring opgelopen. We moesten het dus doen zonder haar. We begonnen de wedstrijd wel weer sterk tegen hhzd zoals we vorige week ook al sterk startten. Echter waren we niet goed in de afronding en te slordig in de passing. Dit zorgde wederom voor een optisch overwicht echter kwam het niet tot uitdrukking in de score. Zodoende kwam hhzd zelfs terug tot een 12-12 stand. Bij rust stond het dan ook maar 16-13.

De tweede helft gingen wij verdedigend iets anders spelen. Dit samen met het conditionele gebeuren moest voor de winst zorgen. We liepen langzaam uit naar een 20-15 voorsprong. Het liep even naar wens. Door een paar missers, 2 minuten straf voor iris liep hhzd weer terug tot 21-19. Dat was het beslissende moment in de wedstrijd. We speelden 4 minuten lang voor de voorsprong of de aansluiting. Uiteindelijk wonnen wij dat duel en werd het 22-19. Niet veel later scoorde hhzd, zij gaven nog niet op. Daarna kwam onze sterkste fase, na 47 minuten konden wij het tempo verhogen. Met een penalty, breaks en sterk keeperswerk van Lyan kwamen wij tot 27-20. Hhzd was gebroken en wij konden de wedstrijd uitspelen. We wisten waar de angel lag bij hhzd, dat waren de hoeken. Niet toevallig dat Anouk en Christy vandaag de topscorers waren. Met zijn tweeën scoorden zij bijna de helft van de productie vandaag. Vooral Christy maakte indruk met haar krachtige schoten.

De eindstand van 32-24 maakte duidelijk dat we de wedstrijd gewonnen hebben door in de laatste 10 minuten te versnellen. Waar het 47 minuten alle kanten op kon, zegt de eindstand iets totaal anders. Conditie en 60 minuten geconcentreerd kunnen handballen bracht vandaag het verschil. Volgende week staat Havana op het programma. Daar hebben we een ander strijdplan voor.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina