13-01-2019: Zwolle – Overwetering (hoofdklasse)

Bron: www.overwetering.nl

Geweldige overwinning

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Zwolle op het programma. De 1e wedstrijd hadden we nipt verloren, 25-26. We hadden dus iets recht te zetten. Daarnaast zitten wij in een goede flow en heeft Zwolle het wat lastig momenteel. Alle andere wedstrijden uit de competitie waren gisteravond al gespeeld en door de uitslagen, wisten we dat er voldoende te winnen viel vandaag.

We begonnen de wedstrijd wat aarzelend. De bal ging de eerste paar aanvallen iets te traag rond en in dekking moesten we wat omzetten zodat Iris tegenover de sterkste aanvalster van Zwolle kwam te staan. Wij maakten de 1e goal van de wedstrijd maar Zwolle nam daarna het initiatief even over, 1-3.
Niet lang daarna kwamen wij op stoom. Aanvallend ging het steeds beter lopen en ook de dekking stond goed. Zwolle probeerde Roos steeds mandekking te geven maar hier hadden wij steeds een antwoord op. Via 3-3 en 6-6, wisten we voor rust een gaatje te slaan van 3 doelpunten. De doelpuntrijke 1e helft werd afgesloten met een 13-16 stand in ons voordeel.

In de rust spraken we af vooral door te gaan met waar we mee bezig waren. Een paar kleine puntjes werden nog op de “i” gezet.

Doorgaan met zeer goed handballen deden we in de 2e helft!! Met mooi uitgespeelde aanvallen, kwamen we op 7 punten voor. Zwolle kwam nauwelijks nog door de dekking. We lieten ons niet van de wijs brengen door het soms harde spel van Zwolle en speelden als collectief en met rust in het hoofd misschien wel de beste helft van dit seizoen.

Door deze overwinning stijgen we naar de 7e plaats op de ranglijst. De plaatsen 3 t/m 11 staan binnen 5 punten van elkaar. Dus we zijn er nog lang niet. Zaterdagavond 19 jan moeten we er gewoon weer volle bak tegenaan. We spelen thuis om 19.45 tegen HVBS.

De doelpunten tegen Zwolle zijn gemaakt door: Roos van Breukelen 12, Romee Groot Koerkamp 4, Iris ten Broeke 4,  Lisa Overkempe 3,  Maaike ten Broeke 3,  Leonie ten Broeke 2,  Lynn Vosman 2,  Rianne Kappert 1, Fenna Nijland 1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina