18-01-2020: Overwetering – Broekland (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

De derde helft was voor ons!

Zaterdag 18 januari was het derby alert! De tegenstander Broekland stond op het programma. Eigenlijk kwam eze wedstrijd te vroeg voor ons. Het team was nog niet compleet wat het lastig maakt om een fijne wedstrijd te handballen. Zonde om dan eigenlijk al zo’n mooie derby te spelen. Toch waren we stuk voor stuk wel gebrand om er een mooie wedstrijd van te maken. Bij derby’s weet je het namelijk maar nooit. De tribune was mooi gevuld. Zowel ons eigen publiek als aanhang van Broekland zorgden voor een mooie sfeer.

De eerste helft verliep eigenlijk vanuit onze kant gezien heel goed. Na dertig seconde stond het al 1-1. Dit beloofde in ieder geval een snelle, leuke eerste helft te worden. Zo gezegd zo gedaan. Ons team heeft zich de eerste helft van haar beste kan laten zien. Snel spel werd afgewisseld met aanvallen die werden opgezet. De stand ging gelijk op. Wel wist Broekland later in de eerste helft de voorsprong te pakken. Bianca heeft fantastisch keeperwerk geleverd. Dankzij haar wisten we de eerste helft Broekland nog aardig bij te houden. Romee wist net zoals vorige week wat afstandsschoten te blokken. Samen met Roos hadden zij het middenblok geregeld goed dicht zitten. Eind eerste helft kwam er een dip in ons spel, waardoor Broekland haar voorsprong mocht uitbouwen met vier doelpunten. De ruststand was dan ook 10-14. Niets aan de hand. Vier doelpunten zijn te overzien.

De twee helft begonnen we niet scherp. Slordige afspeelfouten zorgden ervoor dat Broekland twee keer mocht scoren. Het gat was nu zes doelpunten. Binnen één minuut veranderde het beeld van de wedstrijd. Van een prima stand in de rust, naar een stand wat veel minder te overzien was. De dekking stond niet meer zo scherp als de eerste helft. Broekland kon door simpele druk een aantal keren er makkelijk doorheen komen. Toch wist Bianca haar niveau wel te behouden, waardoor het nog enigszins een wedstrijd bleef. Helaas kon Bianca het niet alleen. In de aanval hadden wij grote moeite met scoren, waardoor de score lang op 16-23 bleef hangen. Positief dat Broekland een tijd niet had gescoord, maar wij maakten ook geen doelpunten. Open kansen zoals penals werden niet altijd gescoord. Nummer 11 van Broekland kreeg nog rood door de derde keer twee minuten tijdstraf. Ook heeft Broekland meerdere keren met vijf man in het veld gestaan. Toch lukte het ons niet om dit goed uit te spelen. Wel heeft het team tot de laatste seconde geknokt. Door het uitvallen van Maaike ten Broeke kon naamgenoot Leonie ten Broeke haar kwaliteiten op de cirkel laten zien. Gister heeft zij een aantal keren in de aanval mooie gaten getrokken en ze was erg scherp op de afvangende bal!

Net zoals vorige week speelde deze week de vermoeidheid ook een rol. Hierdoor was het spel vooral de tweede helft slordig en misten we de kracht in onze schoten op goal. Uiteindelijk heeft Broekland met 19-28 gewonnen. Terechte nederlaag voor ons. Broekland was dit keer een maatje te groot.

Daarin tegen waren wij de derde helft een stuk sterker aanwezig. In de kantine van Overwetering hadden wij in samenwerking met de voetbal, die ook een derby op het programma had staan, een feestje georganiseerd. DJ SID verzorgde de avond van muziek en wist de juiste hits op te zetten. Volgens mij kunnen we wel concluderen dat wij de derde helft hebben gewonnen. Helaas krijgen we daar geen punten mee, maar zorgden er wel voor dat wij de rest van de avond de teleurstelling van de nederlaag even waren vergeten. Door deze nederlaag zijn wij op doelsaldo twee plekken gezakt. Gelukkig wisten onze concurrenten ook niet te winnen waardoor de schade nog beperkt is gebleven. De plekken 6,7 en 8 hebben alle drie twaalf punten, maar op doelsaldo staan wij achtste.

Verslag Broekland

Broekland is overtuigend en neemt 2 punten mee naar huis.

De wedstrijd gaat gelijk op tot een stand van 3-3. Dan lopen we snel uit tot 4-8. We werken hard in de dekking en brengen veel snelheid in de 2de fase. Voordat Overwetering omgeschakeld is zijn we al op hun helft. Dan breekt het enige spannende moment in de wedstrijd aan: Overwetering komt terug tot 9-11. Yara besluit dat het weer genoeg geweest is en opent de scorereeks voor Broekland. De stand is snel 9-14. Voor rust scoort overwetering er nog 1 en dat maakt dat we met een 10-14 stand de rust in gaan.

In de rust heerst geen angst dat we de grip op de wedstrijd zouden kunnen verliezen, het is een kwestie van uitbouwen en uitspelen. En dat met onze kracht: samenwerken in de dekking en snel omschakelen. Overigens stond Dionne weer geniaal te keepen op de momenten dat we een fout hadden in de dekking.

Na de rust houden we ons aan de afspraken: 10-17. Hetzelfde wedstrijdbeeld blijft en het verschil in punten blijf telkens ongeveer 7 doelpunten. De scheidsrechters delen 6 keer 2 minuten uit aan onze kant, tegenover 1 aan de kant van Overwetering. Dit maakt dat we een lange tijd in ondertal staan. Dit hebben we prima uitgespeeld. De stand bouwen we via 17-25 naar een eindstand van 19-28 in het voordeel van Broekland. Trots gevoel en wederom belangrijke punten. En, 2 keer in het seizoen 2 punten pakken tegen Overwetering gebeurt niet vaak 😉

Nog wat leuke (of minder leuke) feitjes:
– ESCA heeft gelijk gespeeld waardoor wij op een gedeelde 2de plek staan. De gedeelde 2de plek komt door doelsaldo (+36) wat precies hetzelfde is.
– Isabel heeft halverwege de tweede helft de functie van speelster omgeruild voor supporter en mocht met haar rode kaart (3×2 minuten) bij haar familie gaan zitten.
– Wij zijn nu bij het feestje georganiseerd door Overwetering 💃
– Volgende week spelen we weer lekker in het Horsthuis! 19:30 tegen de nummer 1, Lettele DS1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina