18-01-2020: Lettele – WHC (hoofdklasse)

Verslag Lettele

Twee punten in de pocket. Dat is het belangrijkste wat er is voor elke handbalploeg. 7 doelpunten verschil maakt dat het een eenvoudige overwinning werd. Natuurlijk kunnen en willen we beter maar het hoeft niet.

Met een ander aanvalsplan als gewoonlijk moesten de meiden even wennen maar ze pakten het snel op. Het heerlijk vlugge spel van Lettele voerde de boventoon maar de keepster van WHC hield er veel uit. Niet in de laatste plaats omdat we niet scherp genoeg in de afronding waren. Omdat we zo graag de bal wilden hebben gaven we ook wel wat ruimte weg in de verdediging. Dat was ook de opdracht. Het opjagen van de langzaam opbouwende ploeg uit Hengevelde, probeer ze te dwingen tot actie en dan er direct uit. Het liep niet geheel volgens plan maar met een ruststand van 18-10 was ook deze wedstrijd weer na 30 minuten gespeeld.

Net voor rust viel Milou uit door een verzwikte enkel, in de rust bleek Yara haar duim ook goed geblesseerd te hebben, later in de tweede helft overkwam Inge hetzelfde. Ook Marjolein had last van het duimsyndroom wat ons vanavond achtervolgde. Niettemin bleven de meiden knokken voor elke bal en liep het verschil op naar plus 11. De wedstrijd verliep vervolgens wat rommelig en WHC knokte zich een weg terug maar het werd nooit een spannende strijd. Eindstand 32-25 een verdiende overwinning voor de blauw witte.

Volgende week zaterdag wacht ons de nummer twee Broekland. We mogen in hun arena aantreden en we zien hier echt naar uit. Een tegenstander die het ons in de eerste ontmoeting moeilijk maakte en ons echt liet werken voor de overwinning. ESCA, Broekland en HVBS staan nu gedeeld tweede op een respectabele afstand van 10 punten.

Ilse 12, Yara 6, Maaike 3, Amber 2, Bianca 2, Marjolein 2, Cindy 2, Inge 1, Jolien 1, Milou 1