18-01-2020: Nieuw Heeten – Heeten (1e klasse)

Verslag Nieuw Heeten

Zaterdagavond stond de derby tegen Heeten op het programma, Heeten staat aan kop in de competitie dus we wisten dat we alles moesten geven om een goede pot neer te zetten. De sporthal was flink gevuld dus we hadden er zin in!

We begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd en hadden een 2-0 voorsprong. Helaas was dit de enige voorsprong die we deze wedstrijd hebben gehad. We hadden moeite om goede aanvallen te spelen, we hadden veel balverlies en kansen werden niet afgemaakt. Ook de dekking stond niet helemaal, we waren een beetje zoekende. De ruststand was 11-21.

In de rust werd er besproken wat er beter moest. Onder andere simpeler spelen waardoor we minder balverlies zouden lijden en we de aanvallen beter konden uitspelen. Ook in de dekking moest er een tandje bij door beter te schuiven en meer duels te winnen.

Maar ook de 2e helft was Heeten de betere partij, we hadden geen antwoord op hun goede 2e lijn schutters en wij kwamen niet door hun sterke dekking. We hebben nog wel een aantal leuke aanvallen laten zien maar vandaag zat het er helaas niet in, Heeten heeft verdiend en overtuigend gewonnen met 22-42.

Volgende week staat er weer een derby op het programma, dan spelen we tegen de dames van Haarle. We gaan er weer alles aan doen om de punten mee naar Nieuw-Heeten te nemen.

Verslag Heeten

Dit weekend stond de derby tegen Nieuw Heeten op het programma, aangezien we de vorige wedstrijd tegen hun met een doelpunt verschil hadden gewonnen wisten we dat we hard aan de bak moesten. Nieuw Heeten kwam goed uit de startblokken en mocht twee keer op rij scoren, hierna maakten wij weer de stand gelijk door twee snelle treffers achter elkaar. Nieuw Heeten koos er voor om mandekking te gaan geven waardoor het in de eerste paar minuten wat zoeken was naar de oplossingen. Toen we deze oplossingen eenmaal hadden konden we onze aanvallen goed uitspelen. Onze dekking stond goed en zelf bleven we in de aanval scoren waardoor we steeds wat verder uitlopen. We gingen met een stand van 11- 21 de rust in. In de rust bespraken we wat er goed ging en wat we nog beter konden doen. We moesten niet verslappen aangezien Nieuw Heeten bij de vorige wedstrijd terug kon komen in de tweede helft waren we daar nu alert op. We begonnen sterk aan de tweede helft waardoor we steeds verder uit konden lopen, we hebben veel op snelheid gespeeld en de aanvallen goed uit gespeeld. Wat resulteerde in een eindstand van 22-42.

Supporters bedankt voor het aanmoedigen, we hopen jullie volgende week weer te zien in de sporthal in Heeten. We spelen dan om 19.00 tegen de dames uit Dalfsen.