17-11-2018: TVO – Overwetering (hoofdklasse)

Yes, de eerste winst is een feit!

Zaterdagavond speelden we tegen TVO. Voor ons een onbekende tegenstander, maar Jan had wat voorwerk gedaan. Hij had ze vorige week bekeken. In de trainingen vertelde hij ons al waar hun kracht en hun zwaktes lagen. Hier wilden we in de wedstrijd op inspelen en zo begonnen we wat aarzelend aan de wedstrijd.

Met name aanvallend liep het niet vlekkeloos. We waren slordig in de passing en verloren teveel onnodig de bal. TVO kon hierdoor erg gemakkelijk hun doelpunten maken. We kwamen op een 7-3 en 8-4 achterstand. In de loop van de 1e helft kwamen wij beter in ons spel. De dekking en de keeper stonden goed en dit gaf vertrouwen in de aanval. TVO kwam er nauwelijks nog door en wij gingen doelpunten maken. Bij 8-9 pakten we voor het eerst de voorsprong en bouwden dit nog voor rust uit tot een 9-12 ruststand.

De 2e helft begonnen we scherp en gemotiveerd. We dwongen de tegenstander ver van onze cirkel af en daar hadden zij moeite mee. Aanvallend bleven wij onze kansen omzetten in doelpunten. Na 10 minuten in de 2e helft hadden we een comfortabele voorsprong van 6 doelpunten: 11-17.

TVO begon in deze fase erg veel vervelende overtredingen te maken om ons van het scoren af te houden. Even lieten we ons hier een beetje door afleiden. We scoorden wat minder makkelijk terwijl TVO het doel wel weer wist te vinden. Langzaam kwamen zij dichterbij. Bij ons sloegen de zenuwen weer wat toe, het zal toch niet weer?

De laatste minuten van de wedstrijd waren ook nog eens erg hectisch. Eline moest het veld verlaten met een, naar het lijkt, flinke knieblessure. En 1 minuut voor tijd werd Roos weggestuurd met een rode kaart. Een vreemde beslissing van de verder behoorlijk fluitende scheidsrechter. Maar het team hield het hoofd koel en gaf de overwinning niet meer uit handen, 23-25!

De eerste winstpartij is een feit en dat zal vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag komt Lettele op bezoek. Een tegenstander die bovenin meedraait. Het zal een zware dobber worden maar wij zullen er alles aan doen om voor een stuntje te zorgen.

Doelpunten: Roos van Breukelen 8  Ella van Breukelen 4  Rianne Kappert 3  Iris ten Broeke 3  Leonie ten Broeke 2  Maaike ten Broeke 1  Eline Schutte 1  Romee Groot Koerkamp 1 Lynn Vosman 1  Shana Nijboer 1