17-11-2018: Haarle – DFS Arnhem 2 (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle

Topper blijft onbeslist 30-30.

Vandaag stond DFS op het programma. Zij zijn gepromoveerd uit de 2de klasse, met een team vol oud eerste speelsters. Zij hadden ook maar 1 punt verloren en het zou vandaag dus om de koppositie gaan.

Vanaf het begin liet DFS zien dat zij prima konden handballen. Wij lieten echter zien dat de zenuwen een rol hadden vandaag. Normaliter iets dat niet zichtbaar is bij mijn meiden. We liepen dus achter de feiten aan. DFS speelde veel op hun cirkel, elke keer inkomende opbouwers vanaf hun rechteropbouw of middenopbouw, die de bal perfect paste naar hun cirkelloper. Daarnaast hadden zij een middenopbouwer met veel schijnbewegingen waar we te vaak intrapte. Als laatste hadden zij een sterke linkeropbouwer. Dit alles resulteerde in een 11-16 achterstand. We scoorden te weinig uit onze vrije kansen en mede daardoor kon DFS uitlopen naar een 5 doelpunten voorsprong. Normaliter scoren wij 30 doelpunten en we hadden nog wat te doen de 2de helft om dat te bewerkstelligen.

In de 2de helft stond er een ander Haarle. De ballen naar de cirkel, die kwamen niet meer. Dit kwam nagenoeg alleen door de kracht van Seline. Zij stopte de aanvoer en haalde zo een angel uit het spel van DFS. Bij ons ging in de omschakeling het gas er op en zo kwamen we langzaam dichterbij. Dan weer 3 doelpunten en dan weer 4 doelpunten verschil. DFS kreeg niet de kans om verder uit te lopen.

Bepalend in de wedstrijd uiteindelijk was een 2 minuten overtal, waarin wij 4 kansen verprutste. De passing was niet goed en dat resulteerde in een stand van 22-24 die ongewijzigd bleef. We kwamen echter wel steeds dichterbij. 5 minuten voor tijd maakte Seline de hele belangrijke gelijkmaker. In de omschakeling maakte zij een bijna onmogelijk doelpunt. 27:27.

Wij zaten in de flow en het was precies op tijd. Sharon en de geweldig spelende Iris zorgde voor een 2 doelpunten voorsprong 3 minuten voor tijd. Na de hele wedstrijd achter gestaan te hebben was dit de juiste stand, voor elkaar gekregen door erg hard te werken. Het was echter niet voorbij. 1 minuut voor tijd maakte de fenomenaal spelende Maxime er 30-29 van. Het zou genoeg moeten zijn. Echter, 7 seconde voor tijd, DFS deed dit heel slim, liep een speler op de hoek tegen Sharon aan. De scheidsrechter trapte hier in en gaf een penalty. Helaas werd dit gepromoveerd tot een doelpunt en was 30-30 de eindstand.

Ja, ben je dan tevreden? Ja en nee. Het was echt een wedstrijd om de eerste plaats en dan wil je winnen om afstand te nemen van DFS op de ranglijst. In dat opzicht was het teleurstellend. Als je nagenoeg de hele wedstrijd achter staat en dan op 2 doelpunten voorsprong komt, wil je die ook vasthouden en over de streep brengen. Over het geheel van de wedstrijd was het misschien terecht.

Pikant detail, was dat de scheidsrechter een loepzuiver doelpunt in de eerste helft afkeurde. Het beslissende doelpunt, blijkt na 60 minuten handbal. De keepster van DFS dacht een inworp te kunnen nemen. De scheidsrechter wees echter de andere kant op. Christy, slim als ze is, pakte die bal snel op en gooide vanaf de zijlijn de bal rechtstreeks in het doel, een slim doelpunt dus. De scheidsrechter telde deze echter niet. De uitleg was vanwege sportiviteit, hij gaf aan dat ik dat ook niet leuk had gevonden. Ik stuur echter mijn keepster niet uit haar goal als de scheidsrechter de andere kant op wijst. Zo bewijst maar weer dat elke kans, elke moment bepalend kan zijn in de wedstrijd.

Winstpunt wederom vandaag is dat wij onze veerkracht tonen als het nodig is. Er zijn nog veel wedstrijden te gaan en de competitie is sterk. Er kunnen veel teams van elkaar winnen. Het blijft een mooie strijd bovenin. LHC heeft ook weer gewonnen en nu staan er 3 teams bovenaan met evenveel punten. Wordt zeker vervolgd.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina