17-11-2018: Lettele – OBW (hoofdklasse)

Bron: www.hvlettele.nl

Niet meer tevreden met 12 doelpunten verschil?

Direct na de wedstrijd tegen het puntloze OBW overheerst niet echt een tevreden gevoel. Wedstrijden tegen OBW worden doorgaans ruimer gewonnen (laatste twee keren met 38-18 en 42-25) dan dat afgelopen zaterdag het geval was.

Lettele kende een zeer voortvarende start door binnen 5 minuten op 5-0 te staan. We gaan er allemaal eens goed voor zitten, want wat gaat dit worden? Lettele scoort in de volgende 5 minuten nog 4 goals, waar OBW 3 doelpuntjes meesnoept, om er vervolgens nog eens 3 op rij te scoren: 9-6. Lettele is even de organisatie en scherpte in de dekking kwijt. Deze verslapping is van korte duur want in het tweede deel van de eerste helft scoort OBW er nog maar 4, waar onze dames er nog eens 9 tegenover gooit.

Een ruststand van 18-10 stelt dat wederom een wedstrijd voor de rust is gespeeld en een geconcentreerde voortzetting in de tweede helft vraagt. Veel beweging in de aanval tegen de statische dekking van OBW en de snelle omschakeling moeten doelpunten opleveren.

Ook deze wedstrijd is er eentje waar de hele beleving van een wedstrijd uit onszelf moet komen. Dat is een stuk lastiger dan dat een tegenstander je scherp en gemotiveerd houdt. Lettele kent net als in de eerste helft een zwakke, slordige periode afgewisseld met zeer goed opgezette aanvallen en break-outs. Pas in het laatste kwartier zijn de dames weer het team dat vele malen beter is dan de tegenstander en scoort 6 keer, met 2 van OBW er tussendoor. De vele toeschouwers veren nog één keer op toen Pien haar doelpuntje meepakte. Erg leuk! We winnen de tweede helft ook, maar niet op een overtuigende manier.

Het gevoel van slordigheden overheerst in beginsel, het ‘omdenken’ komt op de zondagochtend. OBW leed tegen ons de grootste nederlaag tot nu toe, we staan op de tweede plek in de rangschikking met nummer drie op 4 punten. We staan op de tweede plek wat betreft het aantal tegendoelpunten en zijn verreweg het meest scorende team. En ook hebben we nog steeds geen 25 tegendoelpunten in één wedstrijd. We staan op een gemiddelde van 20.

Publiek wederom bedankt voor jullie steun, Marijke en Alex voor het beschikbaar stellen van de gewonnen loterij-taart en Pien voor het aansluiten bij deze wedstrijd. Volgende week komt de motivatie zeker weten weer uit de tegenstander, 19.15 in Olst tegen Overwetering. Graag tot dan!

Ciska – Bianca 9 – Milou 5 – Ilse 3 – Yara 3 – Jolien 3 – Pien 1 – Marjolein 4 – Anouk S 1 – Inge 3 – Anouk O en Naomi.

Henk

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina