17-02-2019: OBW – Lettele (hoofdklasse)

Bron: www.hvlettele.nl

OBW is met een opmerkelijke opmars bezig en vergaart punt na punt. Van de laatste 7 wedstrijden wist alleen Pacelli de dadendrang van OBW te stuiten. Alle andere wedstrijden werden dus gewonnen en dat maakte het onduidelijk hoe OBW nu in te schatten. Neem het fenomeen ‘zondagwedstrijd’ en daarbij het feit dat OBW in eigen hal mocht aantreden en je komt tot de conclusie dat wij als Lettele daar nog wel eens flink aan de bak zouden moeten.

Lettele loopt tot 10 minuten telkens een doelpunt voor, maar dan neemt OBW de leiding met 6-5. Lettele stelt toch orde op zaken en komt op een 6-8 voorsprong en handhaaft de 2 goals verschil tot 9-11. De laatste 10 minuten van de eerste helft zijn volledig voor Lettele, OBW weet nog 2x te scoren terwijl onze dames er nog 5 bij pakken. Ruststand 11-16.

De verwachting was het makkelijker te hebben tegen OBW en dan valt misschien 11-16 wel tegen. Het moet wel gezegd worden dat dit OBW een aanzienlijk beter niveau heeft dan in voorgaande wedstrijden, dus een voorsprong van 5 is goed.

Voor de tweede helft besluiten we de aanvalsopzet van OBW te ontregelen door een persoonlijke dekking toe te passen. Dat werkt en de dames lopen binnen het kwartier naar 17-26, met voorop een ontketende, prima vrijgespeelde, Milou met prachtige doelpunten vanuit de hoek. Er wordt een verschil van 13 doelpunten (20-33) bereikt als er nog 8 minuten zijn te gaan. De laatste minuten zijn niet de beste en staan we nog toe dat OBW de eindstand dragelijker kan maken. We moeten dan juist de rust bewaren en elke aanval omzetten in een doelpunt. Dat wetende hebben we alle vertrouwen in de laatste 4 wedstrijden.

De volgende wedstrijd voor de competitie is op zaterdag 9 maart om 19.30 tegen Overwetering in de Scheg in Deventer. Op donderdag 7 maart is er nog een oefenwedstrijd tegen 2e div. team Zenderen Vooruit om 20.00 uur in sporthal de Ispa in Almelo.

Naomi – Maaike 3 – Bianca 7 – Milou 13 – Ilse 3 – Yara 5 – Jolien 1 – Anouk O 1 – Inge – Anouk S – Marjolein 2.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina