23-02-2019: Kwiek – Voorwaarts (1e divisie)

Verslag Voorwaarts

Zaterdagavond 23 februari waren de handballiefhebbers uit de omgeving allemaal naar de Tijenraan afgereisd, want daar was dé derby tussen Kwiek en Fit & Fun Voorwaarts. Een derby is altijd een wedstrijd op zich, thuis weten wij de wedstrijd naar ons toe te trekken en uit is dit vaak het tegenovergestelde. Voorafgaand werd door de media en mensen om ons heen veel over deze wedstrijd gesproken. Onderweg naar Raalte werden de dames van Fit & Fun Voorwaarts al verrast; er stond een verreiker met een groot Voorwaarts spandoek langs de weg die ons succes wenste.

De wedstrijd werd niet sterk geopend, Kwiek nam direct een 3-0 voorsprong en onze aanvallen werden niet goed uitgespeeld. Dankzij Melissa en Ellen werd de stand wel weer recht getrokken tot 5-5, waarna wij aan de goede kant van de score terecht kwamen met 5-7. Door tijdstraffen en penalty’s tegen kon Kwiek de stand omdraaien naar 10-8. De laatste minuten van de eerste helft wisten Aniek en Patricia de stand wederom recht te trekken tot 11-11, dit was de ruststand na een moeizame eerste helft.

De tweede helft kwam Kwiek sterk uit de kleedkamer, de gelijkstand van 11-11 werd binnen enkele minuten uitgebreid met 3 doelpunten en Fit & Fun Voorwaarts moest weer aanzetten om deze stand recht te zetten. Dit lukte enigszins, na zo’n 7 minuten spelen stond het hierbij ook 17-16 dankzij een benutte penalty van Melissa en doelpunten van Ellen. Vervolgens nam Kwiek het hef in eigen handen en breidde hun doelpuntenaantal uit. Via meerdere snelle tegenaanvallen profiteerden zij van onze aanvalsfouten en moesten wij in een korte tijd veel doelpunten incasseren. Een kleine 10 minuten later stond het 27-19. Onze aanvallen werden niet uitgespeeld, we maakten veel persoonlijke fouten en Kwiek wist de bal vaak te onderscheppen. Tevens speelden zij hun aanval zorgvuldig uit. Keyara maakte de 27-20, en Kwiek maakte daar vervolgens 33-20 van. Ellen en Patricia maakte gezamenlijk nog 3 doelpunten, maar de wedstrijd was al lang een breed gespeeld met een eindstand van 34-24.

Helaas geen winst in Raalte, maar alle supporters bedankt voor de aanmoediging die wij mochten ontvangen! Aankomende zaterdag 2 maart komen de dames van Aalsmeer naar Twello, om 20:00 uur zal de wedstrijd beginnen in de Jachtlust. Deze uitwedstrijd hebben wij verloren, het belooft dus weer een spannende wedstrijd te worden en zien jullie allen graag om ons aan te moedigen! Tot dan!