16-11-3019: Wijhe’92 – Pacelli (2e divisie)

Verslag Wijhe’92

Na de mooie overwinning van vorige week op SEW DS2, mocht Wijhe zaterdag 16 november aantreden tegen Pacelli DS1. Pacelli is afgelopen jaar gepromoveerd naar de Tweede Divisie en voor Dames 1 geen onbekende ploeg. In de hoofdklasse een paar jaar geleden werden er veel spannende wedstrijden tegen Pacelli gespeeld.

Wijhe begon de wedstrijd sterk en kwam snel op een 3-0 voorsprong. Vooral de dekking stond de eerste helft erg goed en de voorsprong werd uitgebreid naar 11-4. Helaas werd er kort voor rust nog een paar keer gescoord door Pacelli. Ruststand: 13-7.

In de rust gaf Laurens aan dat de overwinning zeker nog niet binnen was. Pacelli is een ploeg die strijdt tot het einde en dat lieten ze de tweede helft ook zien.

Wijhe startte helaas minder scherp. Meerdere keren balverlies zorgde ervoor dat Pacelli binnen vijf minuten tot een gaatje van drie doelpunten wist te komen. Wijhe wist dit weer te herstellen en kwam op een 18-10 voorsprong. Daarna kwam er weer een mindere fase waardoor het op het eind nog spannend leek te gaan worden: 22-19. Dat werd het gelukkig niet en door een paar snelle goals achter elkaar werd de eindstand bepaald: 25-21.

Publiek en team van de week weer bedankt voor jullie support. Liz de super fanatieke mini van de week ook bedankt voor jouw goede aanmoedigingen!

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Bentelo DS1. De coach van Bentelo, Egon Floors, is een bekende van twee seizoenen geleden! Daardoor is Wijhe natuurlijk extra gebrand om de twee punten mee terug te nemen. Dames 1 speelt om 19.30 uur in Bentelo en hoopt weer op jullie support. Tot dan!

Mini van de week: Liz
Team van de week: E2
Speelster van de wedstrijd: Pauline Nijboer

Verslag Pacelli

Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli een uitwedstrijd tegen Wijhe dames 1. Wijhe was niet een geheel onbekende tegenstander voor Pacelli, aangezien ze elkaar al een aantal keer zijn tegengekomen in de Bartelscup.

In het begin van de wedstrijd kwam Pacelli met 3-0 achter. Het was al snel duidelijk dat Wijhe snel in de omschakeling was en dat de snelle de breaks van Wijhe voorkomen moesten worden. Daarnaast hadden de dames van Wijhe een strakke 6-0 dekking. Er werden door Pacelli niet genoeg kansen gecreëerd om de achterstand te verkleinen. Waardoor de eerste helft eindigde met een stand van 13-7

In de rust werd er besproken dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Deze achterstand was zeker nog in te halen. Er moest een schepje bovenop gedaan worden. In de aanval moesten we vooral meer afstand houden en scherper zijn. De verdediging stond redelijk goed maar er moest meer initiatief genomen worden.

Na rust kwam Pacelli snel goed terug en werd het 13-10. Maar snel hierna werd het ook weer weggegeven. In de slotfase van de wedstrijd waren de dames goed op dreef, de achterstand die was opgebouwd werd verkleind. Helaas was het te laat in de wedstrijd waardoor het niet meer mogelijk was om de achterstand in te halen. Uiteindelijk is de wedstrijd afgesloten met een eindstand van 25-21.

Volgende week zaterdagavond 23 november spelen de dames van Pacelli thuis tegen PCA/Kwiek dames 2. Deze thuiswedstrijd wordt gespeeld om 19:30. PCA/kwiek is de nummer 3 van de competitie. Hopelijk tot dan!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina