16-11-2019: Lettele – HVBS (hoofdklasse)

Verslag Lettele

De dames van HVBS kwamen op bezoek. Een leuke snelle ploeg die dit jaar wat wisselende resultaten had geboekt, omdat ze nog niet compleet hadden kunnen spelen met hun selectie. Aldus hun coach.

De sfeer was goed en iedereen had er zin in. Het scheidsrechterlijke duo floot de wedstrijd aan en meteen werd duidelijk dat Lettele anders stond dan het publiek gewend was. HVBS was even zoekende hoe met de dekkingsvorm om te gaan en voordat ze het wisten stond het al 4-1. Lettele stormde door en tot de 20ste minuut deed het wat je zou verwachten en wat we natuurlijk met elkaar afgesproken hadden. Uitlopen naar in dit geval 13-7. Na wat wijzigingen in de samenstelling en de verdediging die we daardoor terug zetten naar de traditionele raakten de dames toch even van slag. Hoewel ze hun vertrouwde dekking mochten spelen vond HVBS hier wel een antwoord op. We gingen daarom rusten met 17-14.

In de rust spraken we af dat we de nieuwe dekking weer zouden toepassen. Deze liep tenslotte goed en iedereen voelde zich er prima bij. Ook het uitspelen van de overtal moest beter. Het fijne van deze groep is dat ze dat dan ook collectief met elkaar meteen oppakken en doen. In de tweede helft lieten we nog slechts 9 doelpunten door, puur omdat we de tegenstander dwingen om vanaf plekken te schieten waarvan ze het eigenlijk niet willen. We blokten goed en stonden als team het doel te verdedigen. Ook toen we later in de wedstrijd de jeugd de kans gaven om hun belangrijke minuten te maken hielden we de nieuwe defensieve tactiek aan. Het pakte goed uit en zelf scoorden we nog 19 keer. Een duidelijke 36-23 overwinning in een hele leuke wedstrijd waarin beide teams snel speelden en creatieve oplossingen zochten. Als toetje verwenden we ons thuispubliek nog met een vliegertje op het einde. Deze lukte goed en de toeschouwers lieten hun waardering blijken.

Bianca 10, Ilse 9, Yara 5, Marjolein 3, Maaike 3, Jolien 3, Anouk 1, Cindy 1, Amilia 1

Volgende week mogen we naar Hengevelde waar TVO wacht. Zij staan vierde in de huidige stand.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina