16-11-2019: V&L – Voorwaarts (eredivisie)

Verslag Voorwaarts

De start van de competitie openden wij met een thuiswedstrijd tegen V&L, dit was enkele maanden terug in begin september. Momenteel is het halverwege november, en zijn de dames van Fit & Fun Voorwaarts alweer begonnen met de return-ronde. Dit weekend hadden wij wederom een uitwedstrijd, en ditmaal met de vertrouwde Happybus reisden wij af naar Geleen voor de start van de tweede competitiehelft. Dit was ook meteen de verste uitwedstrijd die wij zouden hebben, meer dan twee uur in de bus naar het zuiden van Limburg.

Aangekomen bij een groot sportcomplex, kon al snel de kleedkamer worden opgezocht na een klein stukje ijshockey te hebben gezien. Vervolgens kon om 19:30 de wedstrijd beginnen. Ellen opende voor ons de score en V&L had daar antwoord op. De eerste helft kende zich aan twee gelijk opgaande teams. Bij een stand van 6-4 wist Lieke een belangrijke break-out tegen te houden, waarna via een snelle tegenaanval twee minuten later Lisa 7-6 wist te maken via een afstandsschot in de kruising. Sharin bracht ons vervolgens op gelijke hoogte 10 minuten voor tijd, en Daimy van afstand op 8-9. In de dekking wisten wij V&L te beperken, die door druk wilden passeren, combineren met de cirkel of elkaar door de druk wilden lanceren vanaf de tweede lijn. Vijf minuten voor tijd kwamen zij vanaf 8-10 helaas mede door 4 break-outs op een voorsprong van 15-10. Lisa benutte een penalty, en na nog een ongelukkig doelpunt tegen werd de ruststand 16-11.

De tweede helft werd er door Lisa direct vol overtuiging gescoord, en tot 18-14 bleef het verschil nog beperkt. Vervolgens kregen wij een 2-minuten tijdstraf en vanuit overtal wist V&L hier handig gebruik van te maken om uit te lopen. Via 20-14 kwamen zij binnen enkele minuten op een voorsprong van 24-15. De fase die hierop volgde was helaas niet heel best, onze dekking stond niet compact en hoewel Suzanne enkele mooie reddingen had, kon niet voorkomen worden dat V&L langzaam maar zeker doelpuntjes bijschreven. Met nog een 2-minuten op zak en fouten die in de aanval werden gemaakt, kwam V&L op snelheid op 29-18. Sharin op links bleef gaan en beloonde zich met haar bekende mooie doelpunten vanaf de hoek. Ellen, Lisa en Aniek wisten daarbij ook tussen 1 en 2 of van afstand het net te vinden, maar V&L ging ook op tempo door en het verschil was te groot om er nog een wedstrijd van te kunnen maken. De eindstand was hierbij 36-25.

Aankomende zaterdag krijgen wij VZV uit ’t Veld op bezoek in Twello. De uitwedstrijd was behoorlijk spannend, maar trok VZV in de slotfase naar zich toe. Kom ons allemaal aanmoedigen om 20:00u in sporthal Jachtlust!