16-02-2019: Overwetering – TVO (hoofdklasse)

Iets met een gifbeker …

Zaterdagavond moesten we spelen tegen TVO, de nummer laatst van de competitie. Zelf zijn we ook zeker nog niet veilig dus we wilden niets liever dan de punten in huis houden.

Een aantal geblesseerde meiden zijn weer op de weg terug. Eline had vorige week al weer haar eerste minuten gemaakt maar was zaterdag afwezig. Maaike ten Broeke is weer zover hersteld dat zij verdedigend ingezet kon worden. Verder werden we ondersteund door Veerle, Lynn van Herp, Fenna en Moniek.

We begonnen zaterdagavond niet scherp genoeg aan de wedstrijd. TVO liet zien dat zij wilden vechten voor lijfsbehoud en waren scherp en fel op iedere bal. Wij probeerden dat ook maar werden vaak afgefloten door de scheidsrechter. Iris had na tien minuten spelen al 2 x 2 minuten gekregen. Hierdoor moest Maaike al snel gebracht worden in de verdediging.

Onze aanval liep erg moeizaam, we hadden erg veel moeite om door de dekking van TVO te komen. TVO nam direct vanaf het begin een voorsprong. Wij moesten in de achtervolging. Dit kostte veel kracht en moeite maar het lukte ons om voor rust het gaatje te verkleinen tot 1 doelpunt, 9-10.

Na de rust kwamen we beter uit de kleedkamer. De achterstand werd in eerste instantie weggewerkt en we kwamen voor met 13-11. Helaas lukte het niet om die voorsprong verder uit te breiden. TVO bleef keihard werken en 6 minuten voor tijd kwam TVO weer op voorsprong, 15-16. 3 minuten later stond er een 15-18 tussenstand op het bord. Deze voorsprong gaven zij niet meer uit handen. Na 60 minuten was de stand 17-20 en stonden wij met lege handen.

Met nog 4 wedstrijden, waarvan 3 uit, zal het nog een zware dobber worden om ons te handhaven. De komende 2 weken zullen gebruikt moeten worden om weer in de goede flow te komen. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 9 maart tegen kampioenskandidaat Lettele. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Scheg in Deventer, aanvang 19.30 uur.

Voor fotoverslag klik hier.

Doelpunten tegen TVO: Roos van Breukelen 5, Veerle IJsseldijk 5, Moniek Bos 4, Rianne Kappert 3.