15-12-2018: Lettele – HVBS (hoofdklasse)

Een wedstrijd op zaterdagavond en in de Uutvlog is zeker wel iets anders dan een wedstrijd op een zondag, ergens anders in het land. Het mag natuurlijk niet echt een verschil maken qua wedstrijdbeleving, maar het heeft wel invloed op de focus naar zo’n wedstrijd toe. Er is nu dan ook wel genoeg over gezegd, zaterdagavond thuis tegen HVBS uit Bunschoten zat het wel weer goed met die Bathmentaliteit!

Marjolein kon niet spelen ivm een niet geheel genezen ingreep van de tandarts en ook Inge zal deze wedstrijd niet spelen. Maaike krijgt 10 minuten en is het de bedoeling dat Suzan van dames 3 wat langer speelt. Ook Indy van dames 2 is aangesloten, maar Indy speelde een zeer ongelukkige wedstrijd. Het is zeker zo dat ze met 2 ongelukkige schoten haar talent en spontaniteit natuurlijk niet weggooit.

De tribune was weer goed gevuld; we wisten zeker dat het goed zou komen. Het is jammer dat de Nederlandse dames niet naar de EK finale gaan. Het voordeel daar weer van is dat ik het even kort over de verdediging van de Françaises kon hebben. Zij hebben de minste tegendoelpunten op dat EK en spelen op het randje. Op het randje van datgeen de scheidsrechters toelaten.

HVBS is best een leuk spelend team, maar spelen best heel herkenbaar. We hadden echter wel 3 minuten nodig om in ons spel te komen, want via 0-2 stonden we met 1-4 achter. We herstellen de achterstand snel via 3 zeer snelle breaks en krijgen het verdedigend iets beter onder controle. HVBS weet de eerste 15 minuten gelijk op te lopen tot 10-10 waarna Lettele binnen 6 minuten uitloopt naar 15-10 met onder andere 2 ferme schoten van Cindy, vanuit de hoek. Maaike pakt in die 10 minuten een breakje mee en in de laatste 10 minuten stopt Ciska 2 strafworpen. Ruststand 17-12.

Verdedigend hadden we het beter onder controle, we waren in staat om te anticiperen op het spel van HVBS en pakten ze vaak al op de 9m of zelfs daarbuiten aan. Aanvallend werd er redelijk gespeeld, maar er nog iets meer beweging met snelheid in. Zeer fraai waren de 4 doelpunten op rij van Suzan. Daaruit blijkt de jarenlange dames 1 ervaring. Suzan heeft het prettige credo “zo weinig mogelijk bewegen, alleen op het juiste moment”. Die hou ik er maar in op het moment dat ik niet echt zin heb aan de jaarlijkse kerstwandeling en liever de pan met glühwein op het vuur ga zetten. We winnen de wedstrijd uiteindelijk met 32-24.

We sluiten de eerste helft af met een tweede plek. 2 verloren en 9 gewonnen wedstrijden met een gemiddelde van 30,5 – 21,5. Daarmee tevreden? Niet helemaal, want we hadden het spannender kunnen maken. We hoeven van geen enkele tegenstander te verliezen. Een heel groot voordeel is dat er druk af is, we hebben het niet meer in eigen hand, en dat we daardoor vrijer en meer ontspannen kunnen handballen. Daar hebben we dan ook heel veel zin in.

De komende dagen iets gas terug, genieten van leuke, gezellige dagen met familie en vrienden en een beetje keuvelen over van alles en nog wat. Handbal zal vast een onderwerp zijn.

Wij wensen iedereen dan ook heel veel leuks en gezelligheid toe. We zien jullie in het nieuwe jaar want de volgende wedstrijd is ook weer in Bathmen op 5 januari tegen DFS. De wedstrijd begint om 19.30, maar hou de komende tijd de nieuwsberichten in de gaten. Jullie worden namelijk eerder in de zaal verwacht!

Naomi – Ciska – Cindy 3 – Maaike 1 – Suzan 5 – Indy – Bianca 9 – Milou 6 – Ilse 2 – Yara 5 – Jolien 1 – Anouk O en Ciska.