15-12-2018: Haarle – Nieuw Heeten (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle en Dames Handbal SV Nieuw Heeten 1

Verslag Haarle

Zure nederlaag tegen Nieuw Heeten 23-26

In een gelijk opgaande strijd tegen de buren uit Nieuw-Heeten waarin we genoeg kansen hadden om de strijd te winnen was het wederom niet goed genoeg. We moesten helaas Iris missen. Iris die vorige week het nog wel aandurfde ondanks rugproblemen bleef vandaag langs de kant. Iris die gezien kan worden als een van de meest constante speelster dit seizoen, wordt dan in de dekking en aanval node gemist. Hilde deed vandaag mee en die liet zien hoe dicht dames 1 en 2 op elkaar zitten. Zij sloot naadloos aan in ons spel.

De wedstrijd zelf was er een waarin het continu spannend is geweest, het is de hele wedstrijd om een paar doelpunten gegaan. Zij hebben 1 speelster, Eline met nummer 3, die sterk 1 tegen 1 is. Zelfs met mandekking wist zij de helft van de productie op haar naam te zetten. Respect voor haar, echter hadden wij hier meer tegenin moeten brengen.

Wat ging er wel goed. Mery had een goede kijk op de penalty’s en ondanks haar rugproblemen keepte zij goed. Lyan die het overnam van haar deed het ook prima vooral als er een keer iemand alleen op haar afkwam. Anouk deed het ook prima en zorgde met de gescoorde penalty’s voor genoeg tegendruk. De mandekking die Hilde gaf was zodanig dat nieuw heeten even van slag was. De 2de fase liep op verschillende momenten weer fantastisch, de overtuiging was er ook deze wedstrijd. Echter kwam wederom het fluitsignaal te vroeg. Conclusie vandaag is dat we te weinig kansen gecreëerd hebben om er rendement uit te halen.

Verslag Nieuw Heeten

Afgelopen zaterdag speelden we de laatste wedstrijd van 2018, en wel tegen Haarle in onze oude vertrouwde sporthal. Met een volle zaal en dus veel publiek was er dan ook sprake van een echte derby. Haarle verloor de afgelopen weken tweemaal achtereenvolgens, waardoor ze afstand moesten nemen van de koppositie. Wij daarentegen hebben uit de vorige wedstrijd tegen Broekland veel vertrouwen gehaald. Doel voor vandaag was dan ook om deze goede lijn door te zetten.

Bij aanvang van de wedstrijd hadden we weer duidelijke afspraken, welke vanaf de eerste minuut goed werden nagekomen. Haarle begon echter ook sterk en kwamen al snel op een 2-0 voorsprong. Dit konden we al snel omzetten waardoor we op gelijke hoogte kwamen. Vanaf dat moment hadden we het gevoel dat we de wedstrijd in de hand hadden. De stand ging nog redelijk gelijk op, maar wij bleven aan de positieve kant van de score. Op goede momenten wisten we de flow van Haarle te doorbreken. We speelden met veel geduld en creëerden hierdoor prima kansen. Aan het einde van de eerste helft werden deze niet altijd afgemaakt , wat toch leidde tot een achterstand van 12-11 bij rust.

In de rust werden weer duidelijke afspraken gemaakt en aandachtspunten voor de dekking besproken. Het was duidelijk dat we zo door moesten gaan maar dat we aanvallend op sommige momenten meer gebruik moesten gaan maken van wat de situatie op dat moment vroeg.

In de tweede helft lieten we dan ook zien dat we ook vanuit de tweede fase tot scoren konden komen. Haarle kon echter ook goed meekomen waardoor de stand gelijk op bleef gaan. Halverwege de tweede helft konden we een gaatje slaan van drie punten: 20-17. Echter was er nog een kwartier te spelen dus de uitdaging was om deze voorsprong vast te houden. Dit lukte niet helemaal, Haarle kwam nog even terug tot 24-23. Maar mede door een sterk keepende Mirjam Lamers bleven we op de been. Met nog een paar minuten te spelen heeft Haarle zowel aanvallend als verdedigend nog verschillende dingen geprobeerd om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Echter door een sterke dekking aan onze kant lukte het ze niet meer te scoren. De beleving aan onze kant was enorm, waardoor we via 23-25 uiteindelijk met 23-26 de wedstrijd wonnen. Wat een ontlading, en wat zijn we blij met het geleverde resultaat. We sluiten met een goed gevoel 2018 af en hopelijk zien we jullie in het nieuwe jaar!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina