15-12-2018: Achilles – SDOL (1e klasse)

Bron: Facebook SDOL Handbalselectie

Dat was het dan, de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie.

Met de verwachting om een fysieke pot te spelen kwamen we aan in Apeldoorn. De dames van Achilles hadden 5 punten verzameld maar aan de prestaties te zien, met name wanneer ze thuis spelen, mochten we ze zeker niet onderschatten.
De pot ging erg gelijk op, hele lange aanvallen van Achilles en snelle schoten vanuit ons. Dit moesten we zeker anders gaan doen. Achilles wilde veel met de cirkel spelen of passeren. Maar 2 sterke opbouwers maakte dat we wat zoekende waren in de dekking. De rust gingen we in met 12-12.

De tweede helft besloten we een opbouwer uit te schakelen, met succes. Achilles werd hierdoor wat onrustig en wij konden de dekking herpakken. De tweede helft bleef gelijk op.
Pas in de laatste 10 minuten wisten wij door break outs en goed uitgespeelde aanvallen op 3 punten voorsprong te komen.

We wisten met zn allen als een team te blijven knokken en ons eigen spel te spelen. Zoals werd gezegd: het verdiend niet de schoonheidsprijs maar een terechte overwinning. (20-22)

Gelukkig hadden we steun van onze supporters die toch de moeite hebben genomen om te komen, bedankt !!