14-10-2018: HHZD – Haarle (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle

Verslag Haarle

Verdiende overwinning tegen stug en snel HHZD

Op zondag handballen tegen HHZD is altijd lastig. HHZD is een snelle ploeg die niet ophoudt voordat het tijd is. Wij begonnen de wedstrijd prima na 2 minuten maakte HHZD gelijk, daarna hebben wij de hele wedstrijd voor gestaan. Onze start die ijzersterk was was voldoende voor de winst vandaag. We hadden na 20 minuten een maximale voorsprong van 8 doelpunten (16-8) dat fluctueerde nogal tijdens de wedstrijd. We zijn echter nooit in de problemen geweest. HHZD heeft 1 opbouwer (nr 16) waar ze het van moeten hebben, na die vastgezet te hebben was de angel er uit bij HHZD. Wij bleven hard werken in de dekking, dat de basis was voor de overwinning vandaag. Doordat HHZD ook van fysiek handbal houdt kwamen zij in ondertal te staan op het einde van de wedstrijd. Wij speelden dat ook prima uit.

Het was een supersnelle wedstrijd van 2 kanten. Doelpunten van HHZD werden steevast beantwoord met een doelpunt in de omschakeling weer. Daar lieten wij geweldige combinaties zien waar HHZD geen antwoord op had. Zodoende was het een energieke wedstrijd waar door de snelheid, ook wel eens iets mis ging. Iris had vandaag een hoofdrol aan Haarlese kant. In de dekking was ze nagenoeg niet te passeren, in de omschakeling verzorgde ze de beslissende pas of het afrondende doelpunt en vandaag stond ze zelfs op bij het nemen van de penalty’s. Mery hield er bij ons ook enkele penalty’s uit. Al met al waren wij op alle vlakken beter dan HHZD . De eindstand van 29-35 zegt dan ook precies hoe het is gegaan.

Komende week zijn we een weekje vrij i.v.m. de herfstvakantie. Daarna spelen wij thuis tegen Havana uit Nijmegen.