13-10-2018: HVBS – Overwetering (hoofdklasse)

Hard onderuit …

Na de mooie midweekse opsteker, bekerwinst op Wesepe, gingen we zaterdag vol vertrouwen naar Bunschoten Spakenburg voor de verre uitwedstrijd tegen HVBS.

De wedstrijdvoorbereiding was niet optimaal; file onderweg, voorbespreking in de bus en haastig omkleden. Misschien waren dit (mede)oorzaken dat we niet scherp aan de wedstrijd begonnen. Al snel kwamen we op een 5-1 achterstand. Een keeperswissel (Lisa voor Maaike) en een iets fellere dekking, zorgden ervoor dat we konden terugkomen tot 5-4. Aanvallend was vooral Ella goed op schot in de 1e helft, zij scoorde onze eerste 5 doelpunten.

We gingen rusten met 9-7 achterstand. Nog niets aan de hand zou je denken. Maar desondanks begonnen wij erg paniekerig en gehaast aan de 2e helft. Aanvallend werden veel ballen onnodig verspeeld of te snel en te gemakkelijk afgerond. In de dekking kregen de sterke opbouwers van HVBS teveel ruimte om te schieten.

We kregen onze gejaagdheid niet onder controle en we gingen tegen onszelf handballen. We kwamen geen moment in ons eigen spel. Het is jammer dat we de stijgende lijn van de laatste 2 wedstrijden niet door konden trekken. Het eindresultaat was een 25-19 nederlaag.

Aankomend weekend zijn we vrij. Op zaterdag 27 oktober spelen we om 19.15 thuis tegen DFS Arnhem.

Doelpunten: Ella van Breukelen 8,  Roos van Breukelen 5,  Iris ten Broeke 5,  Rianne Kappert 1