10-10-2020: Nieuw Heeten – Havana (1e klasse)

Verslag Nieuw Heeten

Zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Havana ds 1 op het programma. De voorbereiding verliep anders dan normaal. Dit was namelijk onze eerste wedstrijd die gespeeld werd zonder publiek. Er moest dus een livestream worden gerealiseerd. Ook konden we vooraf niet samen met zijn allen in de kantine koffie en thee drinken. Dus bij aankomst waren we gelijk verdeeld over 2 kleedkamers. Dit lijkt allemaal heel erg, maar we waren toch erg blij dat we een wedstrijd mochten en konden spelen!

Dan de wedstrijd: die was niet erg goed. We kwamen niet goed in de wedstrijd, omdat we te gehaast wilden spelen. We schoten op doel, terwijl de situatie daar niet om vroeg. Kansen werden niet goed afgemaakt en aanvallend maakten we veel technische fouten. De penalty’s werden wel goed benut. Verdedigend stond het daarnaast ook redelijk goed, waardoor de ruststand uiteindelijk ook nog in ons voordeel was : 12-9.

In de rust werd besproken dat we gedisciplineerder en met meer rust moesten spelen. Het eerste deel van de tweede helft verliep goed. We liepen behoorlijk wat doelpunten uit. Echter lukte het ons niet om deze flow vast te houden, waardoor Havana weer dichterbij kwam. Dit bracht de eindstand op 23-19; 2 punten erbij!

Onze eerst volgende wedstrijd die gepland staat is de inhaalwedstrijd tegen Dalfsen. 20 oktober om 19:15 uur in Dalfsen.