10-10-2020: Holten – ESCA (2e klasse)

Verslag Holten

Zwaarbevochten handbaloverwinning dames 1 op ESCA

Afgelopen zaterdagavond speelde dames 1 van handbalvereniging Holten tegen het nog ongeslagen ESCA 1 uit Arnhem. Voor het eerst in de geschiedenis van HV Holten werd deze wedstrijd via een livestream op facebook HV Holten van begin tot eind uitgezonden. De coronamaatregel, dat er geen publiek bij de wedstrijd aanwezig mocht zijn, lag hier vooral aan ten grondslag.

De openingstreffer van dit duel kwam voor rekening van de energieke Lieke Ebrecht, die vanuit de hoek scoorde. Holten bleef in de beginfase het iets betere team. Door enkele snelle en doeltreffende break-outs van Lieke Ebrecht, Karlijn Hoogveld en Anne Rechterschot nam Holten halverwege de 1e helft een voorsprong van 9-5. ESCA gaf zich zeker niet gewonnen en kwam mede door goed combinatiespel volledig terug in de wedstrijd. De bijzonder goed spelende Ilse Klaasses bepaalde door twee sprongschoten de ruststand op 14-13.

In de 2e helft bleken beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn. Mede door de uitstekende cirkelspeelster van ESCA bleven de Arnhemse dames prima spelen en ook scoren. Ook Holtense hoekspeelster Anke Wibbelink scoorde een tweetal malen fraai. Met nog 10 minuten spelen bij de stand van 21-23 in het voordeel van ESCA kwam Holten door prima uitgevoerde en snelle counters door Julia Hanevelt en Karlijn Hoogveld sterk terug en boog de achterstand om in een 25-23 voorsprong.

De aanwezige speelsters/coaches en de talrijke livestreamkijkers zagen een zeer spannende eindfase, waarbij Kristi Evers uiteindelijk met een sprongschot de eindstand 27-26 op het scorebord bracht. Het schot in de laatste seconde van ESCA werd door de Holtense keepster Jo-Anne Koopman nog vakkundig gepareerd.

Op zondag 25 oktober om 15:10 uur spelen de Holtense dames in Lemelerveld tegen Auto van Ewijk/LHC 2.

Scores Holten: Karlijn Hoogveld 7, Ilse Klaasses 5, Lieke Ebrecht, Julia Hanevelt en Anne Rechterschot allen 3, Kristi Evers en Anke Wibbelink beide 2, Michaëla Spoor en Aniek Wissink beide 1.