10-10-2020: Lettele – Zenderen Vooruit/Bornerbroek (2e divisie)

Verslag Lettele

Vandaag mochten we het in deze bijzondere tijd opnemen tegen een bekende tegenstander, waar we voor de competitie eigenlijk nog nooit tegen gespeeld hadden. Wel hadden we Zenderen al vaak als tegenstander in vriendschappelijke duels. Nu ging het wel ergens om.

Een competitiewedstrijd in een tijd die gekenmerkt wordt door afgelastingen en onzekerheden. Zo had Zenderen zelf de week ervoor ook genoeg onzekerheden en moesten er best wat meiden getest worden op Covid-19. Maar gelukkig kwam op zaterdagochtend het verlossende appje dat we konden spelen. Ook de laatste test was binnen en iedereen had een negatieve uitslag.

Wij hadden er zin in, gewoon lekker spelen tegen een fijne tegenstander. Geen trucjes of gezeur nee gewoon lekker allebei handballen met dat wat je in je hebt. Uitgaan van eigen kracht. Heerlijk voor beide ploegen en heerlijk voor het publiek. En we hadden publiek want onze livestream werd door maar liefst 190 families bekeken. Half Lettele zat voor de buis net als voorgaande week.

We begonnen wat stroef en Zenderen liep snel uit naar 1-4. We knokten ons terug naar 6-6 en het was de hele 1ste helft stuivertje wisselen. Dan stonden wij een puntje voor dan zij weer. We zochten de kleedkamer op met een 13-14 ruststand in het voordeel van Zenderen.

We spraken af om in de dekking actiever te zijn en de tegenstander wat meer op te jagen. Dat resulteerde in iets meer fouten van hun zijde en zo konden wij ons favoriete spel spelen. Snel eruit en vlug een doelpunt maken om ons vervolgens weer te concentreren op de verdediging.

Nadat Zenderen het openingsdoelpunt nog had gemaakt en wij op 13-15 achter kwamen namen we vanaf daar de wedstrijd over. We liepen snel naar 16-15 door goede aanvallen te spelen. We liepen gestaag uit naar 22-18 en 25-19. Het geloof dat we deze derde wedstrijd in de 2de divisie konden binnen slepen en daarmee zomaar de koppositie konden pakken werd groter.

Een 2 minuten tijdstraf leverde een korte terugkeer van de spanning op in de wedstrijd. Zenderen kon weer het verschil terug brengen naar 26-22, maar nadat ook zij een 2 minuten moesten incasseren brachten we de marge weer naar 6.

Bij 30-26 had Zenderen alles gegeven en de laatste minuten van de wedstrijd waren voor Lettele. De aanvallen van de tegenstander waren niet meer zo krachtig en met enkele snelle breaks wisten we de eindstand ietwat geflatteerd naar 36-26 te brengen.

Een terechte en verdiende overwinning voor de ploeg uit Lettele. Hiermee nemen we de koppositie over in de 2de divisie. Dat is heel wat voor een ploeg die zich jarenlang uit de hoofdklasse probeerde te spelen. We zijn trots op onszelf. Een klein dorpje dat gewoon na 3 wedstijden 5 punten heeft verzameld in een klasse waar de gemiddelde tegenstander minimaal 3 keer per week traint. Natuurlijk moeten er nog enkele ploegen wedstrijden inhalen en zijn we pas drie competitie rondes ver maar wij vinden het helemaal mooi.

We zien wel wat de regering voor maatregelen ons gaat opleggen. We hopen dat we mogen blijven handballen, zeker dat we mogen blijven trainen. Hoe het verder gaat weten we niet en zien we vanzelf.

Blijf gezond mensen!

Bianca 8, Marjolein 8, Inge 5, Yara 5, Narelle 3, Amber 3, Maaike 2, Jolien 1, Lenneke 1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina