10-10-2020: Broekland – Cirkeltijgers (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Tsja, waar zal ik beginnen met schrijven. Vooraf besluiten we dat elke wedstrijd die wij mogen spelen een cadeautje is en we alles moeten geven en volop genieten.

In het begin lukt het ons niet om in ons eigen spelletje te komen. De dames van Cirkeltijgers zijn snel, sportief en fel. Dit maakt dat wij aanvallend moeite hadden om er door te komen (we moesten er namelijk ook overheen knallen in plaats van erdoor wurmen) en verdedigend wisten de Cirkeltijgers bij ons de ruimte te vinden in onze open dekking. Echter hebben wij Jiska met een fantastisch afstand schot en Dionne die weer volle minuten mocht maken in het goal. Dit maakt dat de stand snel 6-6 is.

We spelen een andere dekking en weten hierdoor even afstand te nemen en gaan we van 9-9 naar 12-9 in het voordeel van Broekland. Echter geven de cirkeltijgers niet op en is de rust stand 13-12 in het voordeel van ons.

De taak na de rust lijkt simpel: de voorsprong behouden, we staan nu 1-0 voor. De uitwerking van deze taak gaat wat minder soepel en binnen de kortste keren staan we door een 0-5 reeks van Cirkeltijgers met 14-17 achter.

Er zit niks anders op dan er voor knokken, we kruipen wat terug maar blijven in score wat achter. Bij 18-22 is het alles of niets, we moeten het nu doen. Door systemen in de aanval te spelen komen we al snel tot 21-23, er is nog een kans! Helaas valt de 21-24 en komen de 3 doelpunten die hierop volgen van Lynet en Isabel (2x) te laat voor de overwinning. We stelen nog een punt van Cirkeltijgers die zij al bijna mee naar Groningen hadden genomen.

Isabel is belangrijk bij de inhaalreeks door in de 2de helft 5 doelpunten te maken, echter is onze nummer 8 met haar afstandsschot absoluut de Woman of the match.

Het gevoel over het punt is nog verdeeld. Maar 3 wedstrijden en 5 punten tijdens ons 2de jaar in de hoofdklasse is eigenlijk niks mis mee.

Komend weekend zijn wij vrij, de week daarna staat een wedstrijd tegen E&O gepland. E&O heeft zich terug getrokken uit de competitie in verband met de oplopende cijfers. Dus deze wedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan. 2 weken rust voor ons dus, maar we trainen natuurlijk keihard door!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina