08-12-2018: Overwetering – OBW (hoofdklasse)

Zaterdagavond stond het belangrijke duel tegen de nummer laatst, OBW, op het programma. De blessurebank bij ons was goed gevuld. Ella (hoofd), Lisa (teen) en Eline (knie) konden allen niet spelen. Fenna Nijland, Lisa Overkempe en Bianca Kuiper maakten het team compleet. Shana Nijboer is op de weg terug en kon weer wat minuten maken.

In de voorbespreking maakte Jan ons duidelijk hoe belangrijk deze wedstrijd was en hoe hij OBW wilde bestrijden. We begonnen erg goed aan de wedstrijd, de dekking stond als een huis en aanvallend kwamen we er vrij makkelijk door. We namen direct een voorsprong van 3 doelpunten. Dit hielden we de hele 1e helft vast. In het 2e kwartier van de 1e helft speelden we even iets minder. De dekking stond niet meer helemaal naar behoren en OBW kwam er in die periode een paar keer goed door. Gelukkig bleven we zelf ook scoren en daardoor was het verschil in de rust nog altijd 3 doelpunten, 16-13.

In de rust spraken we af zo door te gaan en om vooral rustig te blijven, óók als het even wat minder zou gaan lopen. Maar in de 2e helft ging het alleen maar beter lopen. Opnieuw stond de dekking als een huis en ook Maaike stond goed te keepen.

De ervaren Roos en Lisa namen aanvallend de ploeg bij de hand en scoorden er op los. Ook alle andere meiden droegen hun steentje bij en als team speelden we een zeer goede 2e helft. Het verschil in doelpunten werd steeds groter en uiteindelijk stond er een 34-24 eindstand op het bord. Een ware teamprestatie waar we trots op mogen zijn en een zeer belangrijke overwinning. Het gaatje naar de veilige plaatsen op de ranglijst wordt kleiner en komen in zicht.

Volgende week zondag spelen we opnieuw thuis. Om 11.30 spelen we tegen het als 3e geplaatste Bentelo.