08-12-2018: Nieuw Heeten – Broekland (1e klasse)

Bron: Facebook Dames 1 Handbal SV Nieuw Heeten

Verslag Nieuw Heeten

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Nieuw Heeten tegen Broekland op het programma. In de voorbereiding hebben we tegen Broekland gespeeld en dat was geen beste wedstrijd. Broekland heeft de laatste wedstrijden belangrijke punten gepakt en je kunt dus wel zeggen dat ze in een ‘flow’ zaten. Van die flow was er bij ons geen sprake vorige week. Als team hadden we dus wat recht te zetten, tegenover onszelf en de tegenstander.

Met veel beleving zijn we begonnen aan de wedstrijd. Met duidelijke afspraken in de dekking kwam het scoren bij Broekland moeizaam op gang. In de eerste minuten van de wedstrijd ging de stand gelijk op, tot een 3-3 waarna wij een klein gaatje sloegen naar een 6-3 voorsprong. Broekland kwam nog weer goed terug tot een verschil van 1 doelpunt bij 8-7. Vanaf toen gingen de remmen los en speelden we onbevangen en met veel overtuiging. In de laatste 10 minuten van de eerste helft liepen we uit naar een ruststand van 16-9.

Tevreden over deze goede eerste helft en met een paar accenten aanvallend speelden we vrolijk verder in de tweede helft tot een stand van 21-11. Daar was ‘ie dan: de flow!

Broekland probeerde het verdedigend anders neer te zetten om de wedstrijd te kantelen, maar ook daar hadden we een antwoord op. Ze kwamen iets terug (tot 5 doelpunten verschil) maar het was niet genoeg. We waren de wedstrijd de baas, benutten de kansen die wij creëerden en konden met een lekker gevoel uitspelen. Uiteindelijk stond een stand van 30-22 op het scorebord en de handjes gingen de lucht in!

Genoeg vertrouwen getankt voor de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Volgende week spelen we in ons ‘oude thuis’ de uitwedstrijd tegen Haarle, om 19.30 uur. Het is ‘om de hoek’ dus kom ons weer lekker supporten!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina