08-12-2018: DSS – Voorwaarts (1e divisie)

Bron: www.voorwaartstwello.nl

De laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie en tevens ook de tweede periode: uit naar DSS uit Heemskerk. Vorig jaar een lastige kluif aan gehad en met 2 verschil gewonnen; dit jaar gaan we het wederom moeilijk krijgen. Ondanks dat Leen had aangegeven deze zaterdag niet te rijden, was het een verrassing dat hij ons wel met de Happybus naar Heemskerk reed!

Na 4 minuten wist Laura van Fit & Fun Voorwaarts het eerste doelpunt te scoren, nadat DSS er al twee in het net had geprikt. De openingsfase van de wedstrijd liet zien dat het zoals voorspeld pittig ging worden. DSS speelde enorm vertraagd en wij kwamen niet goed in ons spel. Zij probeerden vooral vanuit achter hun aanval langzaam op te bouwen en de cirkel uit te spelen terwijl wij juist op snelheid naar voren willen. Echter, DSS was over het algemeen vrij snel terug naar de dekking. Het verschil was elke keer minimaal, de ene keer stonden wij aan de goede kant van de score en het andere moment DSS. Door een snelle tegenaanval van Ellen en twee benutte penalty’s van Melissa was de stand 2 minuten voor het einde 11-13. Beide teams scoorden nog eenmaal waardoor we de rust in gingen met 12-14.

In de kleedkamer werden afspraken gemaakt voor de dekking en daarbij vooral de cirkel en hun sterke afstandsschutter. In de tweede helft kwam DSS direct langszij met 14-14 en namen na een ruime 7 minuten spelen de voorsprong in handen door de 19-18. Zij benutten een penalty en een snelle tegenaanval, maar bij ons lukte het even niet meer. Er zaten slordigheden in de aanval, kansen werden niet afgemaakt en de dekking was niet waterdicht waardoor DSS kon uitlopen naar 24-19.

Met nog een kwartier te spelen besloten wij het om te gooien en hun afstandsschutter vast te zetten. Hun aanval stagneerde en wij toonden veerkracht, wij kwamen meer in ons spel en langzaam maar zeker weer dichterbij. Sharin was goed voor twee doelpunten en ook Aniek vanaf het midden maakte twee belangrijke scores. DSS vertraagde nog meer, wellicht om ons uit ons spel te halen, maar in de 24e minuut kwam de gelijkmaker van Laura die een penalty benutte. Na de 28-28 van Ellen kwam de voorsprong van Alineke die een prachtgoal via de binnenkant paal maakte, maar ook DSS vond de cirkel en scoorde de 29-29. Alineke werd vanaf links vrijgespeeld en maakte een fraai doelpunt: 29-30.

Nog een minuut op de klok en DSS in de aanval, maar de bal werd onderschept. Doordat de scheidsrechter in de balweg liep kwam deze niet aan bij Alineke op de break-out, DSS kreeg een inworp en nam een time-out. Nog 16 seconden, Laura kreeg 2 minuten en DSS ging met 7 veldspelers erin. De linkerhoek kwam tot afronding, maar deze werd voor cirkel afgefloten evenals gestopt door Brigitte. Eindstand 29-30, en de ontlading was enorm!

Op de terugweg in de bus werd er sinter-kerst-en-nieuw bingo gespeeld door het team en meegereisde supporters. Er vielen leuke prijsjes te winnen en het was een geslaagd feestje.

Volgende week reizen we op zondag 16 december met de Happybus af naar Cothen waar Fortissimo ons zal opwachten. Geef je op voor de bus die om 11.15 u zal vertrekken en kom de dames aanmoedigen! De wedstrijd zal om 14.00 u worden afgefloten, tot dan!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina