08-02-2020: Lettele – ESCA (hoofdklasse)

Verslag Lettele

Wat een publiek

Slingers werden opgehangen en V.I.P. plekken ingericht. De hal liep al heel vroeg vol, het publiek wist onze wedstrijd te vinden ondanks de grote straatverlichting storing en de revue die draaide in zaal Spikker.

De meiden hadden echt zin in het feestje maar daarvoor moest er nog wel “even” afgerekend worden met de nummer 2 op de ranglijst ESCA uit Arnhem. Tijdens de voorbespreking in de kleedkamer gaf coach Stege aan dat er maar 1 ploeg is waar Lettele van kan verliezen en dat is Lettele zelf. Als jullie gewoon doen waar je goed in bent en gewoon geniet van al dat publiek dan komt het goed. Haal je energie en je adrenaline uit de sfeer in de zaal en vertaal dat naar de wedstrijd. Rond scherp af en dan hebben we nog een lange en onrustige avond voor de boeg.

Met 2 toeschouwers uit Arnhem en een meegereisde partner van de scheidsrechter was het “uitvak” niet erg gevuld. De rest van de zaal zat drie dik vol met blauw witte sjaaltjes. Het looppad achter de tribune stond vol en er werden stoelen aangedragen als extra zitplekken. Wat een publiek. De meiden kwamen na de bespreking enigszins beduusd de sportzaal binnen, wat een publiek zoveel is er nog nooit geweest tijdens de warming-up. Ze genoten zichtbaar.

ESCA wat met slechts 1 wissel en zonder begeleiding arriveerde maakte het ons niet makkelijk. De sluwe geslepen ploeg weet elkaar eenvoudig te vinden en de afronding is scherp. Onze beide keepsters, nog zo bejubeld in het vorige krantenartikel, hadden geen grip op de schoten en doelpogingen van de bezoeksters. Onze dekking stond zeer offensief (naar voren) om ESCA te bewegen wat snelheid te maken en daardoor ontstond er ruimte. Geheel volgens plan moest de tegenstandster harder werken dan ze eigenlijk wilden en meer moeite doen in de aanval. 14 keer wisten de dames uit Arnhem het doel te vinden in de eerste helft.

Onze meiden ondertussen waren niet scherp in de afronding en de passing, lange ballen kwamen niet aan, schoten gingen naast of werden te makkelijk ingeschoten en zo kwamen we zelfs op een 6-10 achterstand. Het publiek begon zich ermee te bemoeien en een gemeend “kom op dames jullie kunnen veel beter dan dit” klonk als een donderpreek door de hal. Ook de rest van het publiek begreep dat ze juist nu achter hun meiden moesten gaan staan en begonnen te klappen en te scanderen “Lettele, Lettele, Lettele” Wat een publiek heb je dan als vereniging, geweldig. Genieten met een grote G.

Milou, net terug van twee lange blessures kwam erin en het eerste balcontact was als vanouds. Met een geweldige sprong uit de hoek haalde ze hard en precies uit. De streep verdween in de lange bovenhoek en het publiek ging uit hun dak. Ook toen Amber even later erin kwam en meteen scoorde klonk een warm applaus vanaf de tribunes.

Langzaam schroefden we de verdediging dicht, steeds verder gingen we achteruit tot we weer 6-0 stonden. De al best moegestreden dames uit Arnhem kwamen niet zo makkelijk meer tot scoren en we konden dan ook gaan rusten met een kleine achterstand 13-14.

Het plan voor de tweede helft werd doorgenomen en heel even had niemand het over het feestje, maar waren de dames gefocust op deze wedstrijd. Precies wat we nodig hadden. In mum van tijd stond het na rust 16-14 nog heel even kwam de tegenstandster terug tot 16-16 maar daarna ging de Lettele Express lopen. Yara, die een ongelukkige eerste helft speelde deed weer waar ze goed in was. Strak verdedigen en breaks lopen en ze zuiver afronden, in totaal scoorde ze er in de tweede helft 7 uit 8 pogingen.

Het verzet was gebroken en we konden beginnen met feest vieren. De meiden maakte er nog een leuke show van en gaven het publiek waar ze voor gekomen waren. Het kampioenschap in de Hoofdklasse B. Een prestatie die ze zelf neergezet hebben en die jaren geleden al is ingezet. Ze werden al eens 4de, 3de en 2de dus die 1ste plek mocht ook wel een keer.

Het publiek rolde spandoeken uit met daarop de tekst “Kampioenen”. Het buikschuiven kon beginnen en de champagne kon ontkurkt. Eindstand 35-28. We hebben het gedaan, 17 wedstrijden op rij gewonnen. 5 wedstrijden voor het einde kampioen.

Ik wil ook de mensen in Broekland bedanken, niet alleen de ploeg feliciteren met hun overwinning op HVBS maar ook de WhatsApp lijntjes die ons de stand door appte. Nu waren we ook echt officieel kampioen.

We hebben nu even rust, 2 weekenden geen handbal. Daarna gaan we zelf naar HVBS toe om daar onze 18de wedstrijd van het seizoen te spelen.

Yara 8, Ilse 6, Milou 5, Marjolein 4, Bianca 4, Amber 3, Jolien 2, Maaike 2, Inge 1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina