08-02-2020: Broekland – HVBS (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Broekland overtuigend de betere in duel tegen HVBS DS1.

Even worden we opgeschikt aan het begin van de wedstrijd door een voorsprong van HVBS, 0-2. Maar door Yara en 2 mooi ingeschoten penals van Anniek draaien we de score weer om in 3-2 in ons voordeel. We zijn fel en hebben er ontzettend veel zin in. We bouwen snel uit door scores vanuit verschillende speelsters en verschilende posities, dit laat zien dat onze kracht ook in de breedte van de selectie ligt. De score gaat van 7-5 naar 11-5 in ons voordeel. De scheidsrechter straft voor het harde verdedigen van HVBS, dit maakt dat we ruimte hebben om uit te blijven bouwen. Ruststand 15-7.

De tweede helft komen we moeizaam op gang: we schakelen niet snel genoeg naar de 1ste en 2de fase en de 3de fase spelen we niet goed genoeg uit. HVBS lijkt het al opgegeven te hebben en dit geeft ons tijd om te herstellen. En dan maakt Jiska de stand 20-10 in ons voordeel. We spelen het slim uit: 26-15 is een terechte eindstand. Maar 15 doelpunten tegen betekent een goede dekking en uitstekend keeperswerk van Dionne! Een kritisch puntje is dat we nog meer onze kansen mogen afmaken, dan zijn we nog overtuigender. Zo blijft er nog ruimte voor groei 😁.

Door de punten vanavond hebben wij rechtstreekse degradatie sowieso uitgesloten. Dus naar alle waarschijnlijkheid spelen wij volgend jaar weer in de hoofdklasse. Wie weet wat we daar nog meer kunnen laten zien 😉

We hebben de komende 2 weken rust en spelen geen wedstrijden.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina