08-02-2020: DFS Arnhem – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Zaterdag 8 februari stond de uitwedstrijd tegen DFS op het programma. DFS wat begin van het seizoen nog in de top 3 meedraaide, laat nu wat wisselvalliger handbal zien. Er lagen dus kansen voor ons. Gelukkig was Leonie ten Broeke na een weekje rust weer voldoende herstelt om weer wat minuten mee te pakken. Om half 7 stapten we met zijn alle de bus in. Wij hebben het geluk dat de club voor ons bij een verre uitwedstrijd een bus regelt. Uiteraard was er plek over en wilden er een aantal supporters mee. Voor de dames in het veld is deze aanmoediging vanuit de tribune extra prettig!

Een voor ons bekend scheidsrechterkoppel floot om vijf voor half 9 denwedstrijd aan. We begonnen niet sterk aan de eerste helft. DFS mocht direct een aantal keren scoren waardoor we gelijk achter de feiten aanliepen. De verdediging stond niet als team. DFS mocht er een aantal keer gemakkelijk langs. We stonden op eilandjes te verdediging. DFS ging er met een voorsprong van 7 doelpunten vandoor. Aan de andere kant stond DFS ook niet sterk te verdediging. Voor de doelpunten die wij maakten hoefden we geen ingewikkelde wissels te lopen. Een simpele 1 tegen 1 was vaak al genoeg. Je zou zeggen dat wanneer wij één stapje extra zouden zetten, dit geen moeilijke wedstrijd voor ons zou worden. Nog ander half minuut op de klok met een tussenstand van 13-17. Complimenten aan de dames, ze hebben de voorsprong van DFS gehalveerd. In de laatste minuut krijgen we nog een penal mee en Moniek wist hieruit te scoren. Toch mocht DFS in de laatste tegenaanval een doelpunt te maken. Ruststand 14-18

Met een ruststand van 14-18 is er niets aan de hand. De dames hebben zich knap weten terug te vechten. Hopelijk weten ze deze lijn in de tweede helft door te zetten. Helaas wisten de meiden het niveau niet van te houden. DFS mocht wederom een aantal keer scoren en binnen no time stond het 14-20. Een gat van zes doelpunten is toch iets moeilijker te overzien. Met vlagen wisten ze mooie aanvallen op te zetten. De 15-20 werd door Moniek gescoord wat begon met een goeie druk vanuit Roos. De 16-20 scoorde Rianne door een snelle tegenaanval te lopen. Ergens wisten we het spelletje wel te spelen, maar konden dit niet vasthouden. Met een tussenstand van 20-24 en nog tien minuten op de klok was er nog steeds niets aan de hand. Een lange tijd wisten beide ploegen niet te scoren. Uiteindelijk trok DFS aan het langste eind en doorbrak de periode van de wedstrijd waarin niet gescoord werd. De stand is nu 20-25. Nog vier minuten op de klok en de nummer 10 van DFS kreeg direct rood. De scheidsrechters handelde precies via het boekje. De speelster had een arm/ hand op de keel van één van onze speelsters. Vanuit de tribune was het niet zo duidelijk te zien en aan beide ploegen te zien was de rode kaart misschien wat overdreven, maar op dat moment vonden wij het uiteraard niet erg. Nog drie minuten op de klok met een tussenstand van 22-25. Drie doelpunten scoren binnen drie minuten is lastig, maar het kan bij de handbal soms raar lopen. We komen dichterbij: 23-25 met één minuut op de klok. Toch krijgt DFS het voor elkaar om in de laatste dertig seconde een penal mee te krijgen. Dit was voor ons de druppel. Zij weten hier uit te scoren en scoren daarmee de 23-26. In de laatste seconde scoren wij nog de 24-26, maar meer zat er deze wedstrijd in. De scheidsrechter floten af en DFS wist de punten in Arnhem te houden.

Een zure en onnodige nederlaag! We wisten allemaal dat we vandaag eigenlijk de punten mee naar huis hadden moeten nemen. Gezien de wedstrijd had dit gekund. We handbalden vandaag allemaal op eilandjes, niet als team. Hiermee hebben we onszelf tekort gedaan. Simpele duels van 1 tegen 1 werden niet aangegaan. Net alsof we de kracht en overtuiging misten. Jammer, want deze dames kunnen veel meer dan wat zij vanavond hebben laten zien!

Onze dank gaat uit naar de supporters die zijn mee gegaan. Super dat zij zijn meegegaan! Was toch een extra aanmoediging. De komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma. Hopelijk geven de komende twee weken ons voldoende rust om onze krachten weer op te bouwen om zaterdag 29 februari weer van ons goede kant te laten zien. En dan wel tegen ESCA die op dit moment op de tweede plek staan. Tot dan! De dames kunnen alle aanmoediging gebruiken.