07-12-2019: VELO – Kwiek (1e divisie)

Verslag Kwiek

Op papier moest deze wedstrijd geen probleem voor ons zijn, maar we wisten dat VELO vorige week tegen Westsite gelijk had gespeeld. Vooraf was duidelijk dat wij met een goede focus en scherpte aan de wedstrijd moesten beginnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal is de winst ook geen enkel moment in gevaar geweest. Wij liepen snelle break-outs en het gat met VELO was al vroeg in de wedstrijd geslagen. Toch waren er nog enkele miscommunicaties in onze dekking, waardoor de cirkel enkele keren vrij spel had. Naarmate de eerste helft vorderde stonden wij sterker in de dekking en met sterk keeperswerk kon VELO nauwelijks scoren. VELO probeerde ons in de laatste minuten nog met een offensieve dekking van het doel te houden, maar het gat was al geslagen (ruststand 9-19).

We moesten in de tweede helft vooral doorgaan waar we eind eerste helft zijn geëindigd. Helaas lukte dit niet helemaal en kregen wij enkele doelpunten te makkelijk tegen. Gelukkig konden wij het tij weer keren en kregen we meer grip op de tweede helft en de aanval van VELO. Door goed druk zetten kwamen er veel gaten en konden we ons doelsaldo vergroten. Keepsters konden veel mooie break-outs aangooien. Wij hebben onszelf beloond door heel de wedstrijd hard te werken, eindstand 20-37.

Aankomende dinsdag spelen we de bekerwedstrijd tegen Kwiek A1. Hier zullen wij strijden voor een plek in de volgende ronde van de beker. Zaterdag 14 december spelen we een thuiswedstrijd tegen HV Quintus 2, die deze speelronde verrassend van Fortissimo hebben gewonnen.