07-12-2019: Heeten – Huissen (1e klasse)

Verslag Heeten

Zaterdagavond speelde wij ons laatste thuiswedstrijd van 2019 tegen Huissen. Een tegenstander die voor ons vrij onbekend was maar dat mocht ons niet beangstigden om vol te gaan knallen.

Al snel was duidelijk dat we zoekende waren om ons goede spel te spelen. Waar de verdediging van ons sterk stond, een echte muur waar Huissen niet heel gemakkelijk door heen kwam, was het in de aanval zoeken naar de juiste manier om de gaten te creëren en de 100% kansen te benutten. Hierdoor waren we wat slordig in de afronding. Waar het in de eerste 10 min spelen nog aardig gelijk op gingen en ervan beide kanten weinig gescoord werd en veel werd aangepakt met de vele gele kaarten, konden we het tweede deel van de eerste helft meer tot scoren komen waardoor we de rust ingingen met 13-5.

Tweede helft wisten we dat we langere aanvallen moesten spelen en wachten tot de kansen gecreëerd werden en daar gebruik van maken. We wisten dat Huissen een fysieke ploeg zou zijn en dat was in de tweede helft zichtbaar met een aantal twee minuten voor hun. Hierdoor hadden wij een sterke fase en dit resulteerde in doelpunten. Het belangrijkste voor ons was vanaf dat moment om de voorsprong vast te houden en uit te gaan van onze eigen kwaliteiten. Kortom, kunnen we positief terug kijken op deze wedstrijd met een einduitslag van 32-17!

Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd van 2019 op het programma. Waar ons een waarschijnlijk spannende pot staat te wachten tegen de nummer 5 HCL/Groessen- Loo in Duiven om 19:00!