07-12-2019: DFS Arnhem – Broekland (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Overtuigende 2 punten!

Het begint overtuigend vanavond tijdens de uitwedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie in Arnhem. Door snelle tegenvallen staat er al snel 0-3 in het voordeel van Broekland op het scorebord. Het lijkt Arnhem (en stiekem onszelf ook) te overvallen. Arnhem doet wel iets terug, maar tot 2-7 zijn we dominant en hebben we de wedstrijd onder controle. Arnhem komt iets bij, 4-7, wanneer we even aanzetten maken we er weer 5-10 van in ons voordeel.

We weten dat het gevaar bij DFS voornamelijk vanuit de linkeropbouw komt, maar toch laten we ons even verrassen. DFS komt terug tot 8-10. Jiska maakt het laatste doelpunt in de eerste helft voor Broekland door de score op 8-11 te zetten. Door nog 2 onnodige treffers van DFS is de ruststand 10-11.

We weten in de rust dat niks minder dan 2 punten een voldoende op zou leveren vanavond, dus we weten wat ons te doen staat. We hebben de wedstrijd onder controle, alleen zou het makkelijker zijn als we ons belonen door kansen af te maken. Deze kansen moeten we creëren met onze kracht in het handbal: het snelle dynamische spel. Goed, daar begint Anniek mee. Yara, Jiska, Isabel, Rowy, Yara; de stand is 10-17. Dat ging prima. Het is nu een kwestie van de resterende 20 minuten goed uitspelen. Constant hetzelfde (prettige) beeld: Dionne goede redding, snelle tegen aanval, doelpunt. Het is heerlijk om te zien en de support van het publiek mee te krijgen. Mooie aanvallen en een goed georganiseerde strakke dekking, heerlijk.

We schuiven op naar de 2de plek met een beter doelsaldo dan DFS. Ja, we hadden tot nu toe meer punten mee kunnen nemen. Maar ja, we mogen ontzettend trots zijn op 12 punten als debutant in de hoofdklasse.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de ‘winterstop’ en wel een thuiswedstrijd:
19:30 SV Broekland DS1 – Wesepe DS1.