07-03-2020: V&L – Voorwaarts (eredivisie)

Verslag Voorwaarts

Na de succesvolle thuiswedstrijd tegen Volendam van vorige week stond vandaag de eerste van de drie achtereenvolgende uitwedstrijden op het programma. Dit was tevens de verste qua reistijd, waar wij ruim 1,5 week geleden doordeweeks ook nog te vinden waren voor de beker: Geleen.

Dit seizoen heeft laten zien dat V&L een moeilijke tegenstander is, alle drie de mogelijke uitkomsten van een wedstrijd zijn namelijk voorbij gekomen, zowel winst als verlies, maar ook gelijkspel. Dankzij de grote aantallen supporters kon er een volle bus afreizen naar het zuiden van Limburg, waar de wedstrijd om 20:45u zou beginnen.

V&L liet direct merken dat zij het resultaat van de bekerwedstrijd recht wilden zetten. Zij namen de voorsprong in handen door snelle tegenaanvallen te spelen en wisten daarnaast de cirkel te vinden of elkaar van afstand te lanceren. Hoewel wij wisten waar bij V&L de ruimtes lagen, kwamen ballen niet aan of waren schoten op doel prooi voor de keepster.

Alineke liep 2 break-outs achter elkaar, maar V&L speelde op snelheid had al snel een antwoord. Na een kwartier en bij een 11-5 achterstand verzilverde Daimy een penalty voor de 11-6. Waar V&L vooral via de opbouw- en cirkelpositie het net wisten te vinden, kon Daimy in de minuten erna op dezelfde manier enkele doelpunten op haar naam schrijven. In de slotfase van de eerste helft speelden Alineke en Ellen beide een break-out waarop wij het gat wat konden verkleinen naar 18-13, maar V&L wist 3 maal de cirkel vrij te spelen en vanaf de hoek te scoren waardoor de ruststand 22-13 werd.

Onze dekking stond niet scherp en in de aanval werden er helaas veel fouten gemaakt waardoor ballen niet aankwamen of gemist werden, maar met nog 30 minuten te gaan was de wedstrijd nog niet gespeeld. Hoewel wij met vol goede moed de tweede helft begonnen, zou blijken dat dit uiteindelijk niet onze wedstrijd zou zijn en V&L realistisch gezien gewoon sneller en beter was.

Wij hadden fases in de wedstrijd waarop de dekking aardig stond en er mooie aanvallen gespeeld werden, waaruit bijvoorbeeld Merlin op de cirkel tweemaal heel goed gevonden werd en prachtig afrondde. Deze aanvallen wisselden zich af met onderscheppingen door V&L en snelle aanvallen tegen, waarop wij deze niet konden georganiseerd konden onderbreken. Halverwege stond het 33-19, waarop Laura vervolgens op links achter elkaar 3 ballen erin schoot. Sharin liet aan de andere kant ook zien dat ze het net wist te vinden, Hilke verzilverde nog een doelpunt vanaf de cirkel en Ellen liet haar snelheid blijken in twee break-outs. V&L sloot de wedstrijd af met een break-out dat de stand op 37-27 zette.

Wij hadden helaas geen goede dag, V&L was in deze wedstrijd de betere ploeg. De terugweg in de bus was dankzij een georganiseerde bingo wel erg gezellig. Lisa en Aniek bedankt (en ook Keyara voor het resenteren nadat je de microfoon in je handen gedrukt kreeg) voor het organiseren!

Aankomende woensdag 11 maart staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, namelijk de halve finale van de beker tegen een oude bekende: Fortissimo. Wij gaan natuurlijk weer vol voor de winst om nog een ronde door te kunnen! Deze wedstrijd zal om 20:00u in sporthal Jachtlust zijn. Komende zaterdag 14 maart spelen wij voor de nacompetitie uit tegen DSVD en zal om 19:00u van start gaan. Voor beide wedstrijden kunnen wij jullie steun hard gebruiken, dus graag tot dan!