07-03-2020: Fortissimo – Kwiek (1e divisie)

Verslag Kwiek

Na de teleurstelling van vorige week heeft Kwiek deze week fanatiek getraind met een doel: de competitie afsluiten met winst en een goed gevoel! Fortissimo had aan een gelijkspel genoeg om te promoveren naar de eredivisie. Bij winst van Kwiek, is BFC de ploeg die promoveert. BFC heeft zelf gisteravond gewonnen en was vanmiddag getuige van een boeiende gelijkopgaande strijd in Cothen!

Vanaf de eerste minuut was de jacht op doelpunten geopend. De toeschouwers creëerden na elk doelpunt veel lawaai, waardoor de sfeer erg goed was. 30 minuten verstreken en bij rust was het 13-15.

De tweede helft moesten we vooral rust bewaren en zuinig omgaan met de kansen. De gehele tweede helft stond Kwiek aan de goede kant van de score (19-24 als grootste verschil). Fortissimo bleef knokken en kon aanhaken bij een 28-28 gelijke stand. De laatste 2 minuten van de wedstrijd, waren de meest zenuwslopende minuten. Beide ploegen knokten tot het eind, met nog 10 sec op de klok stond het 29-30. Fortissimo had de aanval en verzilverde hun laatste kans. Met een eindstand van 30-30 sluiten wij onze competitie af. Wij feliciteren Fortissimo met de promotie naar de eredivisie en zullen elkaar daar volgend jaar opnieuw zien!

Dit was een wedstrijd waar alles in zat (beleving, jacht op doelpunten en een fysieke dekking aan beide kanten) met opgeheven hoofd op naar de kwartfinale van de beker tegen Quintus as dinsdag!