06-10-2018: Haarle – SDOL (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle en SDOL Handbalselectie

Verslag Haarle

Winst in spannende derby

Vergeet Feyenoord/Excelsior, vergeet PEC Zwolle/Go Ahead Eagles. Er is maar 1 derby en dat is Autoservice Haarle tegen SDOL. De avond begon met de presentatie van de nieuwe shirts, gesponsord door Autoservice Haarle. Zij hebben dames 1 in fantastisch rood zwart gestoken. Na een fotomoment met de sponsor en de presentatie van de andere leden mocht dan eindelijk de derby van het oosten starten. De zaal zat vol met mensen die allemaal dachten dat hun team deze wedstrijd zou winnen. Het gros kwam uiteraard uit Haarle.

De start van ons was hoopgevend. Binnen 6 minuten stonden we met 4-1 voor. De toon was gezet en het was hoopgevend. 6 minuten later stond het echter alweer 6-6, de voorsprong was weg en het was het begin van een spannende wedstrijd. Bij SDOL deed eigenlijk maar 1 opbouwer alles in aanvallend opzicht. Nummer 10, Inge, maakte makkelijk doelpunten en bij een ruststand van 13-16 was het duidelijk waar de angel zat. Ons eigen spel was niet goed genoeg, de afronding kon nog beter en de snelheid was niet hoog genoeg. We wisten dus wat te doen.

De 2de helft begon eigenlijk hetzelfde als het einde van de eerste helft. We liepen dus niet uit. Na 7 minuten echter hadden we bij een stand van 18-19 hun nummer 10 vastgezet. Dit resulteerde in een 7 minuten strijd zonder doelpunten. Niet voor ons en niet voor SDOL. We hadden hun angel eruit gehaald echter schoten wij de ballen te makkelijk voor de keepster van SDOL. Zo werd er weinig gescoord maar bleven wij wel gelijk opgaan. 8 minuten voor tijd stond het 22-22. Vooraf stelde wij dat het niet uit maakte hoe we wonnen, als we dat maar deden.

Het liefste win ik een wedstrijd in de eerste helft, vaak worden wedstrijden echter in de laatste 10 minuten gewonnen. Zo ook vandaag. Wij begonnen aan onze sterkste fase. Dit onder aanvoering van Maxime in de aanval en Iris in de dekking. We hielden hun aanvallen keer op keer tegen, vaak maakte SDOL een technische fout waar wij ons voordeel mee deden. Onze aanvallen werden nu wel goed uitgevoerd en de afronding was weer voldoende. Zo liepen we op het belangrijkste moment van de wedstrijd uit naar een 4 doelpunten voorsprong. SDOL die van fyiek handbal houdt was slachtoffer van hun manier van spelen en kreeg in het laatste gedeelte verschillende 2-minuten tijdstraffen. Die momenten hebben wij wederom met verstand gehandbald en zodoende werden die momenten uiteindelijk bepalend voor de winst. Want wij scoorden meer in onze eigen ondertal situaties en wij scoorden meer in overtal situaties.

Opvallend in deze zeer fysieke wedstrijd was dat er maar 3 penalty’s gegeven werden. Die overigens alle 3 gescoord werden, 2 door SDOL en 1 door ons. De eindstand van 26-22 die door Sharon op het scorebord werd gezet was meer dan verdiend. Mede door het fantastische publiek werd deze overwinning naar waarde gevierd.

Verslag SDOL

De eerste uitwedstrijd van het seizoen ging naar buurtdorp Haarle

Zoals we SDOL-supporters hebben horen zeggen: ‘dr an met de lippe’. Dat gingen we dus ook zeker doen. We begonnen de wedstrijd met een achterstand maar dit wisten we snel om te draaien. De verdediging stond goed, keeper van Haarle had moeite met onze afstand schoten en de verdediging moeite met 1 op 1 situaties. Positief, gedreven en leidend met 13-16 gingen we de kleedkamer in.

In de tweede helft werd het lastig. We kregen tijdstraffen en werden afgefloten op technische fouten. Of we het hier mee eens waren of niet, we moeten de voorsprong behouden. Mede doordat Haarle 1 man ging vastzetten werden we te onzeker en chaotisch on ons spel waardoor Haarle makkelijk kon scoren. Dit resulteerde in een eindstand van 26-22.

13 oktober a.s. komen de dames van Groessen naar de Achterberg. Deze wedstrijd word gespeeld om 19:00 uur. TOT DAN!