06-10-2018: Overwetering – Zwolle (hoofdklasse)

Bron: www.overwetering.nl

Weer met lege handen …

Zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. HV Zwolle kwam bij ons op bezoek. Shana is weer fit, maar helaas moet Leonie nu plaatsnemen in de ziekenboeg. Daarom waren wederom Iris en Rowy van de partij.

Afgelopen donderdag hadden we scherp en goed getraind en we hadden er allemaal veel zin in.Maar in de 1e tien minuten van de wedstrijd werden we volkomen overdonderd door Zwolle. Zwolle begon met veel power en snelheid aan de wedstrijd en zette ons binnen no time op een 5-0 achterstand. Na wat omzettingen in de dekking, kregen wij meer grip op de wedstrijd en langzamerhand vochten wij ons terug. Waar we in de beginfase veelal op lat, paal of de Zwolse keepster schoten, gingen we nu ook daadwerkelijk doelpunten maken.  Met name Roos en Iris namen aanvallend de ploeg op sleeptouw en scoorden er lustig op los. Nog voor rust werd de achterstand weggewerkt en kwamen we op voorsprong, 12-10.

In de 2e helft hielden we lange tijd grip op de wedstrijd. De scores vielen om en om. Hierdoor hadden wij telkens een kleine voorsprong van 1 of 2 doelpunten. Zwolle wou een snel spelletje spelen maar wij waren steeds snel terug in de omschakeling. Op die manier hebben we er veel ‘1e fase break outs’ uitgelopen. Ook hadden we lange tijd de gevaarlijkste speelster van Zwolle onder controle. Uiteraard bleef Zwolle ook zoeken naar oplossingen om ons te verslaan. Het lukte ze om een aantal keren hun hoekspeelsters vrij te spelen en zodoende kwamen ze op gelijke hoogte en even later op voorsprong, 22-25.

In de eindfase van de wedstrijd knokten we ons nog terug tot op 1 punt, 25-26, maar helaas zat er niet meer in voor en bleven we met lege handen achter.

Doelpunten: Roos van Breukelen 8  Iris ten Broeke 7  Shana Nijboer 3  Eline Schutte 2  Rianne Kappert 2  Ella van Breukelen 2  Rowy Slijkhuis 1

Aankomende dinsdagavond spelen we een bekerwedstrijd tegen Wesepe om 20.15 uur in de Hooiberg.

Zaterdag 13 oktober gaan we naar Spakenburg voor de uitwedstrijd tegen HVBS, aanvang 19.30 uur.

Voor fotoverslag klik hier

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina