05-01-2019: Overwetering – WHC (hoofdklasse)

Bron: www.overwetering.nl

Zwaarbevochten maar heerlijke overwinning

Na de twee goede overwinningen voor de kerstvakantie, mochten we zaterdagavond weer aan de bak. Deel twee van de competitie is begonnen en we speelden thuis tegen WHC. We hebben helaas nog steeds te kampen met veel (langdurige) blessures maar gelukkig waren Rowy en Fenna weer bereid om bij ons mee te spelen.

Beide teams maakten er een gelijk opgaande strijd van. De doelpunten vielen om en om. Aan onze kant stond de dekking naar behoren. Vanuit de eerste wedstrijd wisten we waar de zwakke en sterke punten van WHC lagen. Daardoor wisten we waar de accenten in dekking moesten liggen, dit pakten we goed op. Daarachter stond Maaike ook goed te keepen. Aanvallend daarentegen waren we in fases toch wel wat slordig. We creëerden voldoende mogelijkheden maar het lukte niet altijd om alle kansen in doelpunten om te zetten. Na 30 minuten stond het 10-10.

In de tweede helft ging het ook lange tijd gelijk op. Met nog ruim een kwartier op de klok, namen we voor het eerst een voorsprong van 2 doelpunten, maar door onoplettendheid bij het terug verdedigen van onze kant, wist WHC al snel weer op gelijke hoogte te komen. In die fase van de wedstrijd waren we wat slordig, een aantal kansen werd gemist en we waren slordig in de passing.

Nu nam WHC 2 punten voorsprong. Als team zetten we nog een keer de schouders eronder en bleven knokken voor een goed resultaat. Onze dekking ging op slot, WHC kwam er niet meer door. We kwamen op 20-20. Met een break out en een goed uitgespeelde aanval, maakte Rianne in de laatste minuut nog 2 doelpunten.

We mogen weer 2 punten bijschrijven en gaan daarmee over WHC heen op de ranglijst. Wesepe wist dit weekend niet te winnen waardoor wij nu ook boven hen staan. Op dit moment staan we ‘veilig’ op de 9e plaats maar de middenmoot staat erg dicht bij elkaar. De komende weken zullen we voor ieder punt moeten knokken, om te beginnen volgende week in en tegen Zwolle. De wedstrijd begint om 12.45 in Sporthal Zwolle Zuid.

Voor fotoverslag klik hier.

Doelpunten: Maaike ten Broeke 6,  Roos  van Breukelen 5,  Iris ten Broeke 3,  Rowy Slijkhuis 3,  Rianne Kappert 3,  Romee Groot Koerkamp 1, Lynn Vosman 1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina