05-01-2019: Lettele – DFS Arnhem (hoofdklasse)

Bron: www.hvlettele.nl

“Licht uit ……………. spot aan”. Dat was de start van de tweede seizoenshelft voor Lettele dames 1. De prachtige nieuwe trainingsjasjes en de nieuwe tenues worden aangeboden en dat moet dan op een spetterende, uitbundige manier worden gedaan. Alle mensen van de voorbereiding op deze show en de personen van licht en geluid bedanken we enorm voor hun inzet. Een kwartiertje eerder verzamelen, tijd besteden aan de sponsoren, tijd nemen voor mooie foto’s en dan snel de scherpte op de wedstrijd.

2019 begint met de thuiswedstrijd tegen DFS uit Arnhem. De seizoensopening was een, achteraf, eenvoudige prooi voor de dames uit Lettele. De winst was er met 32-24, maar dat werd toen een geflatteerde overwinning genoemd. We wisten dus wat ons te wachten stond en waren voorbereid. Milou schreef het treffend in het voorwoord. “…op de weg naar de kraker tegen Pacelli volgende week”. Nu schreef Milou wel meer, overigens erg aardige en lieve woorden, maar daar kom ik nog wel een keer op.

De omroeper van dienst (wat een stem heeft die man hè?) opende de avond, kondigde de sponsoren aan en haalde de dames middels een volgspot één voor één naar het midden van de zaal. Naomi en Cindy nemen de pupillen van de maand mee. Dat is ook een belevenis voor die meisjes hoor! Nadat alle lampen weer aan waren werd het prachtige kobaltblauw zichtbaar. Het zag er erg strak en netjes uit.

De wedstrijd startte en Marjolein opende de score waarop DFS direct antwoordde via een sterk schietende nummer 2. De 2-1 was van Maaike, die weer meer minuten kan maken. Met het oog op Pacelli zijn we daar erg blij mee. Tot 4-4 kan DFS Lettele goed volgen, echter alle DFS doelpunten worden gescoord door hun nummer 2. We weten het. Het volgende kwartier is helemaal voor een dominant Lettele dat verdedigend erg goed staat en wordt er 10 keer op rij gescoord. DFS heeft geen oplossing en bij 15-6 is de eerste helft voorbij.

De tweede helft loopt het aanvallend wat stroperig, maar verdedigend zijn de dames nog steeds erg sterk. Het is veel te kort door de bocht om te stellen dat dat door het toch wel matige aanvalsspel van DFS komt. De tegenstander komt nog tot 7 doelpunten terwijl Lettele meerdere keren op rij blijft scoren. 2 keer, 3 keer, 4 keer en de laatste vijf minuten zelfs 5 keer. De eindstand wordt 32-13 in ons voordeel, hetgeen we eigenlijk niet echt hadden verwacht.

Wat we zeker weten is dat deze overwinning een goed gevoel geeft voor volgende wedstrijd tegen Pacelli. Wat het waard is zien we volgende week. We weten ook waar de komende trainingen nog even de aandacht op moet zodat we de twee punten gaan meenemen uit Zieuwent. Daar moet iets gebeuren als we de competitie nog spannend willen maken. Het zal ook gebeuren want het kan gewoon niet zo zijn dat 10 wedstrijden voor het einde de competitie is gespeeld. Daar gaan we alles voor doen.

De toeschouwers worden heel erg bedankt voor hun aanwezigheid en de daarmee gecreëerde ambiance deze avond. Daar kregen we zelfs nog de complimenten voor van het publiek dat er voor DFS was.

Rest mij nog de sponsoren Hans Spikker van Bouwbedrijf Klunder en Hans Kloosterboer van V’alans – Ondernemen in balans en hun vrouwen oprecht te bedanken voor de nieuwe kleding. Jullie vertrouwen in onze vereniging doet ons erg goed en zoals iedereen heeft kunnen zien wordt het met plezier gedragen. Volgens mij kunnen we ook rustig stellen dat het ook wel lekker handbalt.

Volgende week 12 januari spelen we om 19.30 in Zieuwent tegen Pacelli. We hopen op veel support.

Naomi – Ciska – Cindy 2 – Maaike 4 – Narelle – Bianca 9 – Milou 2 – Ilse 3 – Yara 6 – Jolien 2 – Anouk O 1 – Marjolein 3 en Ciska.

Henk de Boer

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina