05-01-2019: HCL/Groessen-Loo – Nieuw Heeten (1e klasse)

Bron: Facebook Dames 1 Handbal SV Nieuw Heeten

Na twee weken mochten wij weer! Afgelopen zaterdag reisden wij af naar Duiven, om onze eerste wedstrijd in 2019 te spelen tegen HCL Groessen. We vertrokken voor etenstijd, dus de nodige boterhammen, maaltijdsalades en wraps werden onderweg opgegeten

In onze vorige wedstrijd tegen HCL Groessen hadden wij moeite met de omschakeling. Het was een ploeg dat ons uit de flow haalde door het tempo te verlagen. De tweede helft trokken wij de stand door tot 28-19 in het voordeel voor ons. Ons plan was dan ook om de punten weer mee naar huis te nemen. Zo gezegd, zo gedaan… Maar dan in een moeilijke variant door ons zelf.

In het begin van de wedstrijd hadden wij moeite om in het spel te komen. Er stond na ongeveer vijf minuten een 5-2 achterstand op het scorebord. Verdedigend kwamen wij hierna meer in de wedstrijd, waardoor de tegenstander moeite had om te scoren. Vanaf een stand van 7-7 was ons spel nog niet zoals wij het in gedachten hadden. Het was 10-13 in de rust in het voordeel voor ons.

In de rust werden onze aandachtspunten besproken, waaronder met name de afronding. Kansen werden wel gecreëerd, maar de afronding moest beter. De kansen moesten worden omgezet in doelpunten, gezien de tegenstander erg lange aanvallen speelde. Dit werd dan ook toegelaten in het spel. Wij hadden moeite met de omschakeling en afronding, waardoor een groot gat niet geslagen kon worden. In de eindfase van de wedstrijd bleven wij ons inzetten, want wij wilden die twee punten. Door ons in de dekking aan de afspraken te houden en door in de aanval tijd te nemen voor onze acties en schoten, hebben wij de stand kunnen brengen naar: 22-27. WINST!

Op naar de wedstrijd tegen LHC volgende week zaterdag op de Belte.