05-01-2019: Broekland – SDOL (1e klasse)

Bron: Facebook SDOL Handbalselectie

Verslag SDOL

De 2e seizoenshelft is begonnen. Dat betekent dat we weer aftrappen tegen de dames van Broekland. Alleen waren het nu de oranje dames die in eigen huis mochten vechten. De thuiswedstrijd hebben we met 5 punten verschil gewonnen, een mooie pot.

Broekland is een mooie en vooral snelle ploeg wie het ons zeker niet makkelijk gaan maken. En dat was ook zeker het geval. In de eerste helft hadden we wat slordig balverlies waardoor broekland vanuit de break kon scoren. Wij waren wat zoekende en afwachtend en gingen de rust in met 3 punten achterstand.

In de 2e helft kregen we meteen een bal om de oren. Broekland begon in de 1e helft al vrij snel met mandekking op de opbouw Wat ze in de 2e helft voort zetten. Onze dekking stond als een huis en onze keepster hield mooie en vooral bepalende ballen bij het net vandaan. Waar wij in de eerste helft afwachtend waren pakten we de 2e helft aan. Broekland werd wat slordiger in hun spel wat leidde tot balverlies.

Wij kwamen terug en de 2e helft bleef gelijk op. Het lukte van beide kanten niet om het spel naar ons toe te trekken. De laatste 2 aanvallen van Broekland werden bestraft door slordig spel, loopfout en cirkelfout. Hier konden wij van profiteren door de laatste seconden op het scorebord in de aanval te staan. Nog 3 seconden te gaan, alles of niks. De wissel werd ingezet en opbouwer gelanceerd. Deze wist de bal tussen de palen, onder de lat en voorbij de keepster te plaatsen.

Spanning was om te snijden, het publiek om van te genieten en het team meer dan blij. Leuke aanvallen maar ook fysiek spel en een scheids die goed floot, maakt dat we de 2 punten mee naar Luttenberg nemen (17-18).

Volgende week zaterdag 12 januari komen de dames van Haarle naar de Achterberg.
Hopelijk zien we jullie daar om 19.00 uur

PROOST!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina