05-01-2019: Haarle – Artemis’15 (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle

Verplichte overwinning op Artemis

Na een korte winterstop was het voor ons zaak om weer in ons ritme te komen. Daar hoorde ook een winstpartij bij. Artemis is dit seizoen geteisterd door blessures en zo ook vandaag. Voor de start van de wedstrijd was het dus al duidelijk dat wij alleen maar konden verliezen. Zij misten zoveel spelers dat wij moesten winnen vandaag. Zo geschiedde. We moesten dit helaas zonder Mery doen, die zo lang ik bij Haarle zit altijd in de goal staat en dus gaf dat een ander beeld vandaag. Lyan nam die rol met verve over.

We begonnen voortvarend alleen konden ons eigen tempo niet spelen zoals wij wilden. Artemis speelde trage en lange aanvallen. Dit noopte mij om dan de bal maar te gaan halen. We zetten een speelster van hen vast en dat zorgde dat er helemaal geen dreiging meer was, dan af en toe en schot van afstand. Toch wisten zij hier mee op 3-3 te komen, voornamelijk doordat wij nog te slordig waren in de omschakeling. Daarna kwam de versnelling en liepen wij uit naar een 8-3 voorsprong. De wedstrijd was al gespeeld. De ruststand van 13-8 was dan ook terecht.

Onze sterkste fase kwam gelijk aan het begin van de tweede helft. Alles lukte. We stonden offensief te verdedigen en Artemis had totaal geen kijk op het spel. Zo liepen wij in 10 minuten uit naar een 20-10 voorsprong. We hadden de dekking vandaag erg goed staan, dit was ook de basis van vandaag, de sterkste dekking. Samen met de snelle omschakeling zorgde dat voor het gewenste resultaat. We eindigden de wedstrijd met 27-18 door een geweldig schot van Christy strak in de kruising.

Al met al een prima overwinning in voorbereiding op volgende week. Dan spelen we in Luttenberg de derby tegen SDOL.