05-01-2019: Achilles – HHZD (1e klasse)

Bron: Gert Wessels, coach HHZD

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Achilles Apeldoorn op het programma. Wetende dat uit bij Achilles altijd lastig is en dat je daar niet altijd je eigen favoriete spelletje kan spelen begonnen we met volle moed aan de wedstrijd.

Twee jonge dames als scheidsrechterkoppel gaf de wedstrijd een frisse aanblik. Integendeel tot ons spel het was de eerste helft verre van fris, we gingen teveel in hun tempo mee en hadden moeite met het harde verdedigen. Om en om werd er gescoord, ondanks dat onze verdediging goed stond namen we geen afstand van Achilles wat resulteerde in een ruststand van 7-8 in ons voordeel.

In de rust goed met elkaar doorgenomen dat ons aanvalsspel anders moet. We voerden ons tempo op, en vele snelle aanvallen leverden eindelijk het gewenste resultaat op. De verdediging stond als een huis met als gevolg dat Achilles 12 minuten lang niet kon scoren. Op dat moment konden we uitlopen naar een verschil van 5 doelpunten. Het spel werd richting het einde behoorlijk ruw, maar de dames van AH vd Worp/HHZD bleven rustig en hielden de koppies er goed bij en speelden de wedstrijd professioneel uit. Wat leidde tot een uitslag van 13-17. Een belangrijke overwinning die veel vertrouwen geeft naar de volgende wedstrijd tegen Broekland.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina