03-11-2018: Pacelli – Overwetering (hoofdklasse)

Zaterdagavond stond een zware uitwedstrijd op het programma. We moesten naar het nog ongeslagen Pacelli uit Zieuwent. Shana mocht weer wat speelminuten maken, maar Roos moest helaas ziek thuisblijven. Ook Leonie is nog niet fit genoeg om te spelen en daarom sloot opnieuw Rowy bij ons aan.

We begonnen erg goed aan de wedstrijd. Lynn werd makkelijk gevonden aan de cirkel en zij scoorde direct 2x. Pacelli is een ploeg die veel snelheid maakt in de omschakeling maar dit hadden wij, nadat het eerst nog 2x mis ging, de gehele 1e helft heel behoorlijk onder controle. Afgesproken was dat we veel nadruk op de dekking zouden leggen en hier hielden we ons in de 1e helft prima aan.

Het 1e kwartier van de wedstrijd stonden wij steeds aan de goede kant van de score, maar Pacelli wist op gelijke hoogte te komen en daarna een stukje weg te lopen. In eerste instantie wisten wij onze kansen goed af te maken, maar gaandeweg kwam er steeds meer zand in de scoringsmachine.

Helaas wisten we het behoorlijke spel van de 1e helft niet door te trekken in de 2e helft. Pacelli deed er een schepje bovenop en wist onze dekking steeds weer uit elkaar te spelen. Het geloof in ons eigen kunnen verdween een beetje waardoor we steeds verder achter de feiten aan gingen lopen.

De einduitslag was 34-16. Wellicht wat geflatteerd gezien ons goede spel in de 1e helft. Hier moeten we op voortborduren want de cijfers liegen niet en we moeten gaan leren het goede spel 60 minuten lang te spelen.

Genoeg om aan te werken dus de komende trainingsweek want, aanstaande zaterdag wacht ons DE DERBY……Overwetering-Wesepe

Wesepe heeft dit weekend de 1e punten gepakt en zal deze willen verdubbelen. Aan ons de taak om ook onze 1e punten te gaan pakken! Wij hopen dat het publiek in grote getale aanwezig zal zijn om ons hierbij te steunen. Aanvang van de wedstrijd is om 19.00, uiteraard in de Hooiberg.

Doelpunten: Eline Schutte 5  Ella van Breukelen 3  Iris ten Broeke 2  Lynn Vosman 2