03-02-2019: LHC – HHZD (1e klasse)

Verslag LHC

Vandaag mochten de meiden van Auto van Ewijk/LHC het opnemen tegen HHZD. Nadat we de afgelopen wedstrijden teveel punten hebben laten liggen, was het vandaag hoog tijd om de punten in Lemelerveld te houden. Auto van Ewijk/LHC had er alle vertrouwen in en begon vol goede moed aan de wedstrijd.

Auto van Ewijk/LHC begon scherp aan de wedstrijd en kon al snel op een voorsprong komen. Het harde werken werd beloond en de voorsprong werd behouden. De dames van Auto van Ewijk/LHC gingen de rust in met een voorsprong van 12 – 9. In de rust werden wat slordigheden besproken en maakten we afspraken hoe de tweede helft voortgezet moest worden.

Het eerste kwartier in de tweede helft kwam Auto van Ewijk/LHC in een flow en konden zij verder uitlopen. Er werden mooie acties gemaakt en kansen werden afgemaakt. Toch wisten de meiden van HHZD de laatste 10 minuten weer terug te komen en werd de wedstrijd nog spannend. Door hard te blijven werken wisten de dames van auto van Ewijk/LHC de wedstrijd met 2 punten verschil naar hun toe te trekken. Er werd gewonnen met 22 – 20.

Volgende week speelt auto van Ewijk/LHC uit tegen Havana. Zij hopen ook dan de punten mee naar Lemelerveld te nemen.

Verslag HHZD

Afgelopen weekend speelden we de derby tegen Auto van Ewijk/LHC. In een volle sporthal Heidepark in Lemelerveld. De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd en maakte de eerste 2 doelpunten. We waren de eerste minuten nog erg zoekende om door de straffe 6 – 0 dekking van Auto van Ewijk/LHC heen te komen. Uiteindelijk vonden we de zwakke plek en kwamen al snel gelijk.

De wedstrijd ging over en weer en na 20 minuten minuten stonden we zelfs met 2 doelpunten voor. Dit was van korte duur en LHC kwam op gelijke hoogte. Verdedigend zag het er bij ons prima uit, maar aanvallend haalden een aantal spelbepalende spelers niet hun niveau. Er werden voldoende kansen gecreëerd maar de afronding was matig, LHC profiteerde hier goed van en sloeg 10 minuten voor tijd een gat van 4 doelpunten.

Dat onze ploeg over veerkracht beschikt was al wel bekend. En AH vd Worp HHZD kwam terug tot 1 doelpunt. Een minuut voor tijd kregen we een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar de bal ging jammerlijk via 2x binnenkant paal uit het doel. Via een break die daar opvolgde werd volgens de scheidsrechter een Lemelerveldse dame onregelmentair verdedigd en LHC kreeg een strafworp. Deze werd feilloos benut en de wedstrijd was ten einde. Uiteindelijk trok Auto van Ewijk/LHC in een boeiende wedstrijd aan het langste eind en stonden we na 60 minuten met een stand van 22 – 20 jammer genoeg met lege handen.

Volgende week staat ons weer een hele klus te wachten, dan komt Plus Severijn/Heeten op bezoek.