02-02-2019: Overwetering – Pacelli (hoofdklasse)

Strijdend maar kansloos ten onder

Zaterdagavond moesten we aantreden tegen koploper (2e op doelsaldo) Pacelli. In Zieuwent hadden we verloren met 34-16 maar inmiddels zitten we in een goede flow, spelen we als team, hebben we veel vertrouwen en pakken we veel punten. Een uitstekend scenario om tegen deze kampioenskandidaat te spelen.

We wilden met dezelfde basisopstelling als vorig week beginnen aan de wedstrijd. Maar Lynn Vosman verdraaide nog in de warming-up haar knie. De eerste berichten wijzen op een fikse blessure. Er moest dus op het laatste moment nog wat omgezet worden in de opstelling. Hoewel we in de eerste minuten nog wel bij bleven, liet Pacelli al snel zien waarom het titelkandidaat is. Met veel snelheid, goed uitgespeelde kansen en krachtige schoten zetten ze ons al snel op een bijna uitzichtloze achterstand. Bij rust hadden ze al 10 punten voorsprong genomen, 9-19.

In de rust spraken we af om in de 2e helft te proberen wat meer ons eigen spel te spelen. Dit lukte eigenlijk best goed. De dekking stond in de 2e helft best goed. We incasseerden nog wel 14 doelpunten maar wisten er daar zelf ook 12 tegenover te stellen. Een behoorlijk gelijkopgaande 2helft dus en daar moeten we het vertrouwen uit halen.

De competitie is nog lang niet gespeeld en we zullen nog de nodige punten moeten verzamelen om ons veilig te spelen. Om te beginnen aankomende zaterdag ‘uit’ bij Wesepe.  Aanvang 19.00, gewoon in de Hooiberg.

Doelpunten: Lisa Overkempe 8, Roos van Breukelen 6, Romee Groot Koerkamp 4, Rianne Kappert 3