01-02-2020: Overwetering – Lettele (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Koploper Lettele maatje te groot

Zaterdagavond 1 februari speelden wij tegen Lettele. De ongeslagen koploper. Van tevoren hadden wij met het team afgesproken dat dit niet de wedstrijd was die we moesten winnen. De twee punten die we kunnen winnen zijn uiteraard welkom, maar verliezen is geen schande. Marleen Kappert, Lieke Tukker, Kyara Koerhuis hebben zich weer beschikbaar gesteld om met ons mee te doen. A-speelsters Fenna Nijland en Moniek Bos zijn onze vaste invalkrachten die standaard elke week meedoen. Super dat al deze meiden ons uit de brand helpen!

De wedstrijd begon leuk. Na twee slordige aanvallen van zowel ons als Lettele wist Eline een mooi afstandsschot in de goal te schieten. Hoppa, 1-0 voor! Altijd leuk tegen de koploper. Het werd al snel 1-1, maar dat geeft niet want de 2-1 voorsprong kwam al snel van onze kant. Ook dit werd van de tribune luit toegejuicht! Daarna ging Lettele handballen en liepen wij achter de feiten aan. Gelukkig wisten we de eerste twintig minuten nog bij te blijven en had Lettele het niet makkelijk. Moniek en Fenna wisten elkaar goed te vinden wat de 4-6 maakten. Lieke en Roos hadden mooi samenspel wat de stand op 6-8 bracht. Later gooide Roos nog een onverwachte pass naar Rianne in de hoek die hem er fantastisch inschoot. 9-11, het kon nog alle kanten op gaan. In de laatste tien minuten van de eerste helft begon bij ons de vermoeidheid op te spelen. Lettele is een ploeg wat op snelheid speelt. Juichen voor een doelpunt zit er niet in, want Lettele gaat direct de snelle tegenaanval in. Dit konden wij op een gegeven moment niet meer bijbenen. Lettele mocht veel uit de break-out scoren, waardoor ze toch met een ruime voorsprong de rust ingingen. Ruststand: 10-21.

Voor ons stond de tweede helft in het teken van het lekker handballen en de zege van Lettele zo klein mogelijk houden. Net zoals de eerste helft begonnen wij de tweede helft sterk. Direct een doelpunt, wederom van afstand. Lettele zette alleen wel het spelletje van de eerste helft door. Hier kregen wij geen grip op. We wisten de voorsprong van elf doelpunten te beperken tot acht doelpunten, maar dit wisten we niet vast te houden. Van een 15-23 kwamen we in een dip terecht wat de score alweer op 15-28 zetten. We handbalden niet constant en Lettele was ons vaak te slim af. Dit leidde tot een eindstand van 24-35. Lettele verdiend gewonnen. Wij hebben geprobeerd om zoveel mogelijk weerstand te bieden, maar konden dit helaas niet 60 minuten opbrengen. Toch wisten we wel 24 keer te scoren. Complimenten voor het team. Helaas zakken we wel wat plekjes. Van een gedeelde vijfde plek gaan we naar de zevende plek. De middenmoot blijft dicht bij elkaar staan waardoor het elke week weer schuift. Houdt het wel spannend!

Volgende week spelen we uit tegen DFS. DFS wat begin van het seizoen sterk begon en in de top 3 meedraaide, maar nu met 16 punten op de vijfde plek staat. Twee punten van ons verwijderd. Als we winnen kunnen we dus op gelijke aantal punten komen en wie weet stijgen we weer wat plekken. Kortom, een wedstrijd waar wat vanaf hangt!

Verslag Lettele

Als je tegen Overwetering moet dan weet je dat er 1 speelster is die het spel bepaalt. Veel collega coaches kiezen ervoor om haar uit de wedstrijd te halen door haar vast te zetten. Maar daar heb ik een broertje dood aan dus we moesten wat anders verzinnen. Zelf worden we er ook wel eens mee geconfronteerd en hoewel we erop getraind hebben en we precies weten hoe we ermee om moeten gaan en dit zeer effectief uitbuiten, is het voor de speelsters en vooral het publiek geen leuk handbal kijken. En dat is wel waar het publiek in Lettele voor komt.

In de voorbespreking die normaal redelijk rustig verloopt borrelde bij iedereen vele vragen op met de bekende “ja maar als dan” scenario’s. Marjolein kreeg een belangrijke taak toegewezen en gedurende de eerste helft werd er nog bijgeschaafd en geslepen aan de uitvoering. De 5 meiden erachter wisten wat er van hun verwacht werd en iedereen deed het uitstekend. Scoorde ze helemaal niet dan? Jawel hoor maar we hadden de zaak goed in grip. Als er dan al een speelster op goal wist te gooien kwam ze in 60% van de gevallen Naomi tegen die uitstekend stond te keepen. De concentratie was hoog de eerste helft en de scherpte duidelijk aanwezig. Van enige zenuwen was geen enkele sprake en van een offday al helemaal niet. Met 21-10 voorsprong gingen we rusten. We waren heel tevreden en de lach bij de meiden was veelzeggend, het plan werkte, iedereen kon handballen. Maar wij bepaalden in hoeverre de opbouwster van Overwetering in de wedstrijd mocht zitten.

De tweede helft begonnen we iets anders. Met andere speelsters die we inbrachten en Ciska op goal. De eerste 10 minuten scoorden we zelf eigenlijk te weinig en mocht de tegenstander te makkelijk scoren. Ze hadden hun aanval iets veranderd en dat was iets lastiger maar na enkele wijzigingen in ons team scoorden we zelf 5 keer op rij en kregen even niks meer tegen. Om en om bleef het scoreverloop in de tweede helft doorlopen en we konden rustig en kalm de wedstrijd uitspelen. Met een eindstand die Bianca in de allerlaatste seconde nog even op 35-24 in het voordeel van Lettele bracht, waren we erg content. Ook de verschillende samenstellingen die we gespeeld hebben en Amber die veel minuten kon en mocht maken stemde tot tevredenheid. Dikke complimenten in de kleedkamer achteraf voor heel het team, de opgepakte taken en de uitstekende uitvoering volgens plan. Eens kijken of ze mijn plannetje voor volgende week ook zo goed ontvangen.

Volgende week kunnen we kampioen worden. Als we zelf weten te winnen van het verrassend goed presterende team van ESCA. En als tegelijkertijd HVBS bij Broekland punten laat liggen. Indien u bij de wedstrijd wilt zijn adviseer ik u om er vroeg te zijn om een plekje te bemachtigen want het zal druk worden.

Bianca 9, Ilse 9, Yara 4, Amber 3, Cindy 3, Jolien 2, Inge 2, Marjolein 2, Maaike 1.