26-01-2020: OBW – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

De vloek is doorbroken! Ook uit OBW is in the pocket!

Zondag 26 januari speelden we tegen OBW. Voor ons een hele belangrijke wedstrijd. OBW staat op plek 11 met 8 punten. Zij staan in de gevarenzone. Als dit zo blijft, spelen zij nacompetitie. Nu is dit uiteraard nog ver weg. OBW uit heeft ons nog nooit punten opgeleverd. Op de één of andere manier weten wij daar nooit ons eigen spel te spelen en verliezen we het in de tweede helft. Daar wilden we vandaag graag verandering in brengen!

De eerste helft verloopt bijzonder stroef. Zowel wij als OBW hebben grote moeite met scoren. Bianca staat een geweldige pot te keepen waardoor het na 10 minuten nog steeds 1-1 staat. Roos kreeg direct mandekking. Gelukkig weten we daar steeds beter mee om te gaan en wordt de rest van het team creatiever en zelfverzekerder om de aanval zelf in te zetten.

Romee doorbreekt de doelpuntloze tijd door een geweldig afstandsschot erin te schieten. Ze startte op snelheid in en schoot strak in de hoek. Toch bleef de score wat hangen. Na 20 minuten stond het pas 5-5. We speelden in de aanval wisselvallig. De verdediging stond daarentegen goed. We gingen wat verder uit op opbouwspeelster nummer 13. Zij maakt normaal het spel van OBW. Nu wij wat verder op haar uit verdedigden, lukte het haar niet altijd om in haar spel te komen. Complimenten voor Rowy en Monique die haar grotendeels van de wedstrijd hebben moeten verdedigen. De ruststand was 7-8 in ons voordeel. Geen ruime voorsprong, maar we stonden voor en ergens zag je wel dat wij de overhand hadden.

De tweede helft verliep eigenlijk ook zoals de eerste helft. Het scoren verliep mondjesmaat. Mooie snelle aanvallen werden afgewisseld met slordig spel. Jammer dat we het mooie spel niet de hele helft konden vasthouden. Toch zag je wel een team staan. Een team dat samen knokte voor de punten. Bianca die wederom een geweldige tweede helft keepte en vanuit haar goal de dames motiveerde om een mooie aanval neer te zetten.

We weten een voorsprong op OBW uit te bouwen van 13-17. Vanuit de verdediging wist Roos een aantal keren de bal te onderscheppen en te scoren uit een break-out. Fenna verdedigde ook lekker op de bal waardoor OBW een aantal keren de bal verloor. Monique scoorde nog een paar keer door een loopschot van afstand. Onverwachtse schoten waar de keepster van OBW geen grip op had. Ten slotte speelden Leonie ten Broeke en Romee een mooie combinatie op de cirkel wat de score op 14-20 zette. Kortom, mooi spel en een mooie verdiende ruime voorsprong. In de laatste paar minuten werden we wat slordiger waardoor OBW nog twee doelpunten mocht scoren, maar gelukkig wist dit de eindzege niet in gevaar te brengen. Wij hebben verdiend gewonnen met 16-21.

Vandaag stond er een team dat misschien niet 60 minuten mooi handbal heeft laten zien, maar wel 60 minuten als team heeft gehandbald en het in de verdediging heeft gewonnen. Trots! De punten die wij vandaag hebben behaald zijn belangrijke punten. We nemen afstand van de onderste plekken en kunnen met één oog kijken naar de bovenste plekken. Uiteraard staat alles dichtbij dus dit kan ook binnen één week weer anders staan. Voor nu genieten wij van de gedeelde vijfde plek! Heerlijk!

Volgende week spelen wij thuis tegen de koploper Lettele. Broekland wist afgelopen weekend ook niet van ze te winnen. Zij staan nog steeds ongeslagen bovenaan. Ze zullen toch echt een keer een off-day krijgen. Misschien volgende week wel tegen ons? Of wij spelen een goede wedstrijd en winnen op eigen kracht. Kan allemaal mensen! Dus kom ons volgende week weer aanmoedigen en wie weet laten wij de koploper voor het eerst dit seizoen punten verliezen. 19.00 in de Hooiberg!