01-02-2020: Kwiek – BFC (1e divisie)

Verslag Kwiek

Zaterdagavond 1 februari, ontvangen de meiden van Kwiek, de nummer 2 BFC. Kwiek is bij winst officieus kampioen, omdat Fortissimo alleen in puntenaantal nog gelijk kan komen, maar op doelsaldo (+302) is Kwiek niet meer in te halen. BFC moet alles winnen, willen zij de nacompetitie ontlopen en zich rechtstreeks plaatsen. Kortom, het lijkt erop dat dit nog wel eens een heel spannende strijd kan gaan worden.

De week voorafgaand aan de wedstrijd heeft het team keihard gewerkt en zij zijn klaar voor de confrontatie met de nummer 2 van de ranglijst in de eerste divisie. Zaterdagavond; de laatste afspraken worden besproken en met een gezonde dosis zenuwen lopen de meiden het veld op.

Het fluitsignaal klinkt en vanaf de eerste minuut is de sfeer in sporthal Tijenraan opperbest! Kwiek komt vliegend uit de startblokken en neemt met 5-1 een voorsprong. De dekking staat als een huis, aanvallend wordt er veel gecreëerd. Niet alle kansen werden benut en ook met wat geluk aan onze zijde mist BFC een aantal kansen. Bij een ruststand van 14-10 in het voordeel van Kwiek zoeken beide teams de kleedkamer op.

De tweede helft is een opsomming van dat alles waar de meiden een heel jaar lang hard voor werken. Een sterke dekking en de mooie aanvalscombinaties zijn een genot om naar te kijken. BFC blijft strijden, maar kan niet aanhaken bij het snelle spel van Kwiek, wat maar blijft doorgaan (25-16). De meiden hebben voortreffelijk gespeeld en als team een topwedstrijd neergezet. Met een royale en dikverdiende overwinning van 37-22, hebben de meiden laten zien dat ze klaar zijn voor de eredivisie!

Nadien is er dan ook alle reden tot een klein feestje, met dank aan de overheerlijke Limburgse vlaai van BFC. Volgende week reist het team af naar Heemskerk, waar bij winst het kampioenschap binnen gehaald zal worden.